Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Iohannis: Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă prioritatea zero

Iohannis: Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă prioritatea zero

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că riscul unei pandemii de coronavirus rămâne ridicat şi a subliniat că este necesar ca statele să-şi coordoneze măsurile.

"Riscul unei pandemii rămâne ridicat, iar combaterea coronavirusului presupune un efort la nivel naţional, internaţional şi global", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, după videoconferinţa cu şefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19.

"Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă prioritatea zero, orice alte lucruri trec în plan secund. În această seară, am discutat cu liderii statelor Uniunii Europene despre situația privind infecția cu noul coronavirus. Doar prin luarea unor măsuri comune vom reuși să gestionăm eficient această criză și să oprim răspândirea virusului. Până acum, numărul mic de cazuri confirmate în România se datorează în bună parte măsurilor preventive, care, oricât de drastice ar părea și oricât disconfort ar provoca, sunt gândite pentru a preîntâmpina un rău mai mare. Știu că pentru mulți aceste măsuri înseamnă să facă unele sacrificii, dar este vital să le facem acum, pentru a-i proteja pe viitor de sacrificii mult mai mari pe cei dragi nouă, familia, părinții și bunicii noștri, a declarat președintele.

"Dincolo de situaţia epidemiologică şi de sănătate publică, acest moment este unul definitoriu pentru capacitatea naţiunii noastre de a fi unită. Mai mult decât virusul ne pot face rău lipsa de responsabilitate şi de grijă faţă de ceilalţi, lipsa de încredere, panica şi nerespectarea tuturor măsurilor impuse de autorităţi. La fel de nocive sunt în acest moment răfuielile politice şi încercările unora de a câştiga capital electoral prin găsirea vinovaţilor de serviciu. Acum este momentul să fim buni cetăţeni, pentru că de asta depind sănătatea şi viaţa noastră şi a apropiaţilor noştri. Noi, românii, am demonstrat că putem câştiga orice luptă, oricât de grea, cu o singură condiţie: să fim uniţi, să acţionăm ca o adevărată familie care îşi protejează fiecare membru al său", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după videoconferinţa cu şefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19.

"Transmit un mesaj de solidaritate compatrioților noștri din Italia, pe care îi îndemn să urmeze recomandările autorităților și să ia toate măsurile de prevenție pentru a-și proteja sănătatea. Am cerut tuturor autorităților statului român să fie mobilizate pentru a le oferi asistență. Dragi români, depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele infectării cu coronavirus! Fac apel la responsabilitatea fiecăruia, respectați cu strictețe măsurile luate de Guvern și protejați-vă pe dumneavoastră și pe semenii dumneavoastră!" a spus Iohannis în încheierea declarației de presă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

2cents

Acum 4 ani

In sfarsit... Era sa ajungem la "A fost nevoie să moară oameni"
Raspunde

Inchide Granitele

Acum 4 ani

Pai daca e prioritara, bai desteptule.... de ce lasi toti ciumatii sa intre peste noi in tara, dupa ce Italia le spune sa nu plece, iar ei se ingramadesc ca vitele sa vina peste noi, ciumati acum, in ciuda tuturor avertismentelor. Ciumele alea de indivizi ar trebui tratati ca imigrantii sirieni, pentru ca au o nesimtire in ei, ceva de nedescris ! Se ingramadesc sa vina "acasa" acum, dupa ce vorbesc numai aiurea de tara asta in rest. Ce sa-ti explic.... INCHIDETI GRANITELE ! Sau noi romanii din romania nu contam si suntem lasati sa fim cotropiti de toti ciumatii acum, cand fug de-acolo....... sunteti nebuni ? Autoritati de incompetenti, pai noi astia din Romania nu suntem romani sau suntem mai putin romani iar sanatatea noastra nu conteaza, inconstientule ?!?!?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus