X
iordanescu dezbatere cartierul arhitectilor DJ 106 C (79)

Iordănescu a făcut recurs la decizia de colaborare cu Securitatea

Directorul executiv al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Eugen Iordănescu, a făcut recurs la sentința din octombrie 2019 a Curții de Apel București prin care a fost declarat colaborator al Securității. Recursul a fost făcut în 24 februarie, la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar cauza se află în procedură de filtru, primul termen de judecată urmând a fi alocat ulterior.

După prima decizie a judecătorilor în care a fost declarat colaborator al Securității, Iordănescu a precizat că va prezenta public notele sale scrise la Securitate, aflate în dosarul CNSAS. Totodată a precizat că decizia nu îl afectează și că o va respecta. ”Nu e nimic de comentat aici. Legea este una pentru toți și trebuie respectată, nu există nimic de comentat. Legea este baza oricărui stat de drept. Nu are cum să-mi afecteze această decizie în niciun fel activitățile mele. Nu fac politică, nu am fost ales. Am de gând să public toate notele puse de CNSAS în dosar, să fie publice pentru toată lumea. Trecutul trebuie să ni-l asumăm cu totul, fiecare dintre noi, pentru că este al nostru. Ce ați început cu mine, din motive personale, de răzbunare sau știu eu de ce, ar trebui continuat și cu alte persoane, să fie o acțiune de principiu. Din punctul meu de vedere, toate documentele trebuie să fie publice, să nu fie accesibile doar în baza unei cereri, trebuie să se știe tot. Trecutul, bun sau rău, ne vom feri să-l repetăm doar dacă  vom ști totul despre el”, Iordănescu în luna octombrie.

Numele conspirativ dat de Securitate lui Iordănescu era ”Immanuel Kant”.  Conform motivării Curții de Apel București i s-a constatat calitatea de colaborator al Securității deoarece ”informațiile furnizate erau apte să conducă la supravegherea sau sancționarea persoanelor denunțate”.

Despre acest subiect s-a mai scris aici:

CNSAS: Eugen Iordănescu, colaborator al Securității

Eugen Iordănescu a fost colaborator al Securității. ”Nu mă afectează. Nu fac politică, nu am fost ales”

Iordănescu, în fața instanței pentru că a colaborat cu Securitatea: ”am încercat doar să supraviețuiesc”

Eugen Iordănescu. Conspirativ, Immanuel Kant. ”Studenta T.C. continuă să mențină relațiile cu studentul grec”

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    carcotasul de serviciu

    Da, dar cred ca studenta n-a avut de suferit de pe urma notei date de dl. PseudoKant. Poate o fi suferit din cauza grecului cand si-o fi gasit alta si n-o mai plimba pe ea cu masina….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact