X
aeroport covid1 coronavirus

Galerie FOTO VIDEO de la Aeroportul Sibiu. Pasagerii de la Memmingen au fost trimiși la izolare, după mai multe ore de stat în avion

Pe Aeroportul Internațional Sibiu aterizează curse cu pasageri care vin din zonele roșii ale Europei. În aceste momente, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Sibiu efectuează triajul într-un avion care a aterizat la amiază, venit din Germania.

Actualizare ora 17:30. Pasagerii care au fost la bordul avionului venit din Memmingen au fost trimiși la izolare, după mai multe ore în care nu au avut voie să coboare din aeronavă.

Actualizare ora 15. Potrivit surselor aflate la fața locului, pasagerii din avionul venit de la Stuttgart au fost triați în interiorul aeroportului. Printre pasageri s-au numărat câteva persoane nemulțumite de situație, care au cerut să fie lăsate să se întoarcă în Germania.

Aeronava care a venit de la Stuttgart a aterizat pe Aeroportul Internațional Sibiu la ora 12, pasagerii fiind imediat preluați de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. În urmă cu scurt timp, un autocar a părăsit aeroportul cu o parte dintre aceștia.

Totodată, potrivit unei filmări transmisă presei de către un pasager, se pare că cei care se află în avionul venit de la Memmingen sunt încă la bordul aeronavei,  cu toate că a aterizat la Sibiu de aproximativ două ore.

aeroport covid aeroport covid 9 aeroport covid 7 aeroport covid 6

Actualizare. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, voce unică în situații de acest gen, avionul care a aterizat de la Stuttgart a avut la bord un număr de 97 de persoane. „Dat fiind faptul că zborul vine din Germania, în contextul prevenirii răspândirii noului CORONAVIRUS, Grupul de Suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii s-a întrunit în ședință de urgență la sediul Instituției Prefectului Județul Sibiu, luându-se hotărârea ca persoanele să între in izolare la domiciliu urmând a fi respectată procedura de monitorizare specifică”, transmite sublocotenent Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Știre inițială. În jurul orei 12 a aterizat pe Aeroportul Internațional Sibiu un avion cu 90 de pasageri la bord, venit din Germania. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au confirmat aterizarea avionului. În momentul de față specialiștii instituției se află la aeroport pentru a lua măsurile care se impun – triază pasagerii pentru izolare și carantină.

„Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică se află în momentul acesta la Aeroport, pentru că există aterizări cu persoane care s-au îmbarcat din zonele roșii și vor lua măsurile care se impun în funcție de situație. În momentul de față nu se cunosc aceste măsuri, pentru că trebuie stabilit cu exactitate din ce zonă vin și dacă se încadrează sau nu. Vom comunica ulterior ce măsuri s-au luat”, spune Krisztina Gaal, purtător de cuvânt DSP Sibiu.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, voce unică în astfel de cazuri, nu au răspuns apelurilor repetate ale reporterilor Turnul Sfatului.

Nordul Franței și Madridul au intrat chiar din această dimineață în zona Roșie.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

31 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion Micu

  “Nu se poate asa ceva” Doamna e mai importanta ciorba ce o faci acasa decat riscu sa imobolnavesti o tara intreaga. Cata iresponsabilitate, cunosteati situatia de ce nu ati ramas in Germania? Ati ramas cu figurile de om venit din occident, supuneti-va la reguli cum face toata lumea.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dorel

  Auzi ca zona roșie și ca comitetul sa întrunit de urgentă si efectuează triajul draga. Poate in nordul Italiei zona roșie dar la Stuttgart ma îndoiesc. Ok dar de ce au fost lăsați sa zboare acasa dacă erau in zona roșie nu înțeleg și mai ales o informație clară pe pagina Aeroportului Sibiu ca oamenii sa stea acasa nu sa se trezească internați pe la TBC de către incompetenții ăștia care sunt tot mai agitati in aeroportul ăla! Numai bine

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dorel

  Stai relax Ion Micu ca nu te îmbolnăvește doamna. De unde crezi ca visau amărâții de pasageri ca ei vin dintr-o zona Roșie? La Stuttgart zona roșie? Pai dacă te uiți pe știri in Germania sunt 3 cazuri pana la ora asta in România câte sunt ?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Vasile von Vasile

   Dorele, după ce că ești prost mai ești și prost.
   Stai jos dobitocule, nota 4.
   Germania are raportate până ieri (10 martie) 1139 de cazuri de îmbolnăviri și 2 decese. România avea raportate la 9 martie 15, nici un deces.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Dorel

    Pretenas te rog vorbește civilizat ca nu ma impresionezi și nici intimidezi. Asta nu înseamnă ca Germania este zona roșie….chiar deloc, astfel încât sa chinuie oamenii care spera ca vin acasa in concediu și se trezesc in carantina doua săptămâni.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian SB

  Pt. Dorel: “A fost confirmat al 37-lea caz de coronavirus în România. Este vorba de un bărbat, de 47 de ani, din București, care a călătorit la Stuttgart între 26.02-02.03.2020”.
  Si o intrebare pt Dorel : oare barbatul asta, cu cate persoane a intrat in contact din 2 martie pana azi?

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Marius

  Tocmai am vorbit la telefon cu un pasager din avionul de la Memmingen. Sunt lăsați să plece dar marea majoritate își cumpără deja bilete de retur pentru mâine dimineață.
  La plecare din Germania nu li s-a spus absolut nimic, chiar cei de la Wizz Air le-au spus că nu va fi problemă sa intre in România.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dorel

  Poate respectivul caz nu știa ca el se afla in zona roșie pentru ca repet nu este nici o zona roșie in Germania sau cu RISC! Potrivit RobertKochInstitut.de. Venind dintr-o zona fără risc normal ca nu te gândești ca te bagă romanii in carantina!

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Lae

  Când Dragnea i-a pus să plătească un impozit pe venitul din străinătate, diaspora a făcut ” revoluție” pe 10 august, si s-au plâns că i-a bătut jandarmii. Si noi i-am ajutat. Acum trebuie sa-i tratăm pe banii nostrii, dupa ce ne-au mai și îmbolnavit. Ne merităm soarta.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   zzz

   oamenii platesc impozite acolo unde muncesc si isi genereaza venituri sau vrei sa zici sa il scoatem pe dragnea din bulau.
   in plus…coronavirus-impozit pe venit…vezi legatura?
   nici eu…

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Cristian

    Exista convetii de evitare a dublei impunere a veniturilor de muuuuuult timp mai zzz-ule.
    Poti alege unde sa platesti.
    De ex.cu Italia e din 2016,
    Dar ce sa ceri aluia care trimite 100 de euro ca tata si mama sa bea pe caiet?
    Sa ajute Romania?
    Oricum oracaie ca vrea sa participe cu drepturi egale ca si un roman care muncestte din greu p-aci???

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bob

  Până duminică o să avem 500 de cazuri și nu datorita avioanelor din Germania. Cine crede că poate opri așa o pandemie închizând granițele, e de o naivitate incredibilă.

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  puturosul

  Cei care intra prin aeroportul din Cluj ?
  pe la granita?
  prin aeroportul Otopeni?……….

  TRAIASCA TARA LU” PUTUROSU” VODA,
  pana si PROASTA a numit guvernul LUDOVICUL ZERO…….

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  REALITATEA

  NISTE NENOROCITI CE LE TREBUIE VIZITA IN ROMANIA TOCMAI IN SIBIU, IN ACEASTA PERIOADA? SA NE IMBOLNAVEASCA PE TOTI??? CHIAR SI IN FILMARE SE AUDE CUM TUSESC… SA I TRIMITA INAPOI PE TOTI ORDINARII!!!!!

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Io nu

  Faza cu banda ,ii cea mai tare ,de 3 săptămâni au apărut formularele ,chiar nu li se pot da la urcare in avion sa se completeze ,că sa nu stea in condițiile asigurate de aeroport (scaunele și mesele sunt scumpe,nu și le permit).Și că su numai spună că nu-i sunt informați ar trebui sa fie anunțați la urcare in avion ,nu la coborâre ,dar comunicarea nu poate fi învățata nic miacar cu cursuri speciale ….

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara 1918

  Între timp Germania a fost scoasă de pe lista Galbena și roșie ! Azi e îndemnă de orice restricție ; mâine mai vedem …

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anonim

  Bună ziua! Îmi cer scuze pentru neplăcerile cauzate! Persoanele ajunse ieri la aeroport au fost plasate in carantina două săptămâni. Medicul a fost deja anunțat, se vor lua măsuri specifice regulilor pentru persoanele izolate. Nu am venit toți doar pentru un simplu concediu, unii au anumite lucruri de rezolvat. Cateva doamne au si plans, una dintre ele fiind insarcinata venită pentru a vizita o ruda aflată la spital (nu are legatură cu virusul). Mulți au dorit să se întoarcă în Germania, însă lucrul acela era posibil doar pentru cateva persoane. Vă mulțumesc!

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  lex_al

  ufff…am citit atitea comentarii pline de vorbe dulci si frumoase. se scrie si se vorbeste mult in necunostinta de cauza. defapt este vb de cele 2 curse venite din germania. ei bine aici lucrurile sunt cit de cit linistite. oamenii sunt precauti dar nicidecum isterici ca vine sf lumii. la decolare nu au fost anuntati ca stau in carantina cind ajung in tara, pt ca Germania nu este in zona ,,rosie”. pop 8o+ milioane locuitori/2 morti. intrebare nu este daca ne vom imbolnavi, ci cind ne vom inbolnavi. din cite se cunoaste pt marea majoritate boala seamana cu o gripa peste care se trece usor. pt o parte care sufera si de alte afectiuni virsul actioneaza mai agresiv iar din acestia o mica parte din pacate se sting. nu este vorba de ingoranta in cazul celor care calatoresc…oricine poate calatorii atita timp cit este sanatos. cei care sunt infectati si calatoresc …ei asta nu se mai numeste ignoranta. asta este la alt nivel si se numeste prostie, idiotenie si bataie de joc pt aproapele nostru. majoritatea vom trece bine peste infectie, dar trebuie sa ne gindim la ceilalti pe care ii punem in pericol din cauza prostiei noastre, nu putem sa lasam persoane infectate sa se plimbe liber prin mall-uri. dar asta are de aface si cu nivelul nostru de cultura ca si popor…sa mintim, sa ne acudem, sa omitem ca nu venim dintr-o zona infestata. aceasta atitudine ii pune pe cei mai sesnibili in dificultate. nu este nici o problema daca declari unde ai fost. stai acasa 2 saptamini in carantina. unde este problema? ce pierdeti? ce cistigati? toata lumea fuge si vrea mai mult mai mult…acuma avem un timp de contemplare.
  o zi buna si multa sananate la toata lumea

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Iooo

  Citind comentariile imi dau seama de ce este atat de “faina” tara asta.
  Toti sunt interesati de capra vecinului in loc sa-si ia masuri de siguranta sa nu se imbolnaveasca si mai departe sa nu ii infecteze pe altii. Prin masuri de siguranta nu ma gandec la provizii inutile!
  Poate o luna de zile, poate mai mult, poate mai putin, trebuie sa fim precauti si sa aratam ca suntem si noi capabili sa respectam un set de reguli, dar ma indoiesc :(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact