Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Noi măsuri luate de Primăria Sibiu pentru prevenirea răspândirii COVID-19,  în acord cu cele adoptate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență

Noi măsuri luate de Primăria Sibiu pentru prevenirea răspândirii COVID-19,  în acord cu cele adoptate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență

Primăria Sibiu anunță noi măsuri în contextul deciziilor Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență luate astăzi, 11 martie:

  • ÎNCHIDEREREA UNOR OBIECTIVE PUBLICE cu număr mare de spectatori/vizitatori:
  • Teatrul pentru copii și tineret Gong, Teatrul Național Radu Stanca și Teatrul de Balet Sibiu au anulat toate spectacolele începând de miercuri, 11 martie până în 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei, în funcție de evoluția situației
  • Grădina Zoologică Sibiu se închide publicului începând de joi, 12 martie până în 22 martie inclusiv, cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri
  • Turnul Sfatului, obiectiv turistic gestionat de municipalitate, se închide vizitatorilor începând de joi, 12 martie până în 31 martie
  • MĂSURI SPECIALE ÎN RELAȚIA CU PUBLICUL a Primăriei Municipiului Sibiu și a serviciilor publice subordonate Consiliului Local
Serviciile care au contact direct cu publicul vor lua măsuri suplimentare de protecție începând de joi, 12 martie. În cazul ghișeelor de relații cu publicul care nu sunt dotate cu geamuri de protecție, în următoarele zile se vor instala astfel de dispozitive.

În Centrul de Informații pentru Cetățeni, accesul cetățenilor va fi ordonat, astfel încât în fața fiecărui funcționar să se așeze un singur cetățean, cu respectarea unei distanțe de siguranță. Restul cetățenilor vor avea asigurată o arie de așteptare, dotată cu scaune și corespunzător ventilată.

Începând de vineri, 13 martie, masa caldă asigurată de Cantina Municipiului Sibiu la sediul de pe Calea Gușteriței va fi transformată într-o masă rece, la pachet, repartizată beneficiarilor de două ori pe săptămână, pentru evitarea adunării unui număr mare de persoane în sala de mese.

  • MĂSURI SPECIALE PENTRU OFICIEREA CĂSĂTORIILOR CIVILE
Luând in considerare dimensiunea sălilor de cununii, Serviciul Stare Civilă va limita începând de luni, 16 martie numărul de participanți la cununiile civile. Acesta nu va putea depăși 30 de persoane pentru fiecare ceremonie. Mirii sunt rugați să trateze această măsură cu responsabilitate, fiind instituită pentru protecția participanților. Vă mulțumim pentru înțelegere!
  • APEL CĂTRE SIBIENI:
În acest context sensibil, Primăria Sibiu recomandă sibienilor să utilizeze cât mai mult posibil mijloacele electronice de plată și comunicare cu Primăria Sibiu și serviciile publice și să evite prezența fizică la ghișee, dacă nu este o urgență sau necesitate imediată.

Precizăm că taxele și impozitele locale se pot plăti online pe platforma de e-administrație de pe www.sibiu.ro sau pe www.ghiseul.ro. În ceea ce privește taxa de salubrizare la Cimitirul Municipal, subliniem că aceasta poate fi plătită până la finalul anului, fără nici un fel de penalitate și astfel nu este necesară efectuarea plății în această perioadă. De asemenea, taxa de ocupare a domeniului public se poate plăti online pe platforma de e-administrație, iar plata abonamentelor pentru parcare se poate face atât pe platforma de e-administrație, cât și din aplicația mobilă PARCARE SIBIU.

Pentru comunicarea cu Primăria Sibiu se poate utiliza adresa de email [email protected].

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Alzara 1918

Acum 4 ani

Odată cu închiderea muzeelor ( unde romanii se înghesuiau ca la Kunsthistorischesmuseum ) au închis și Muzeul din Dumbrava , lic de plimbare unde distanța de 5 m între persoane e garantată ...
Raspunde

Iooo

Acum 4 ani

Tie iti arde de plimbare! Mai bine te gandesti cum te protejezi. Daca Muzeul Dumbrava ar fi singurul muzeu deschis, cu siguranta numarul vizitatorilor ar fi mult mai mare decat de obicei daca toti gandesc ca acolo este un loc sigur. Oricum, daca este vremea frumoasa in weekend romanii sigur o sa umple orasele :)
Raspunde

Matei

Acum 4 ani

Intrebati Vioricile Vasilicile analfabete de la coducerea SB, cati bani au alocat de la buget, pentru dezinfectia autobuzelor, trenurilor si a locurilor publice din oras, daca Vioriciile verifica dezinfectia taxiurilor............................... Stie Voda Imparat ca, cresterea preturilor in aceste coditii se numeste specula si se pederseste... Voda Imparat???????????????????????????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus