Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Turcan: Au fost deblocați banii pentru decontarea navetei școlare

Turcan: Au fost deblocați banii pentru decontarea navetei școlare

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat astăzi că a fost respinsă de deputați Ordonanța de Urgență 51, astfel încât se va putea face decontul transportului școlar. ”Una dintre primele decizii luate de Guvernul PNL a fost abrogarea măsurilor care împiedicau decontarea navetei școlare din 51, ordonanță adoptată de fostul Guvern. PSD a atacat însă la CCR procedura de angajare a răspunderii pentru rezolvarea acestei probleme. În același timp, Parlamentul refuza să dezbată și să respingă OUG 51. Faptul că, în sfârșit, această ordonanță va înceta să se mai aplice este o corecție necesară și un prim pas către normalizarea transportului elevilor. Am adoptat deja o modificare legislativă prin care eliminăm ideea de abonament ca o condiție a decontării transportului. Vom continua cu măsuri pentru a asigura transport gratuit pentru toți elevii navetiști. Educația trebuie să fie gratuită, inclusiv transportul la și de la școală”, a anunțat Turcan.

Proiectul de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.51/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane a fost votat în procedură de urgenţă de Camera Deputaţilor cu 248 de voturi pentru, 10 contra şi 6 abţineri.

Efectul direct al acestei ordonanțe era “imposibilitatea ca mii de elevi navetiști să își poată permite să ajungă la școală”, potrivit Consiliului Naţional al Elevilor. Ordonanța aprobată de Guvernul Dăncilă pe 25 iunie 2019 a scos transportul intra-județean din sfera serviciilor publice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Marcu

Acum 4 ani

Chiar? Acum cand s-au inchis scolile?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus