Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Avocatul Poporului îi solicită preşedintelui României să declare starea de urgenţă

Avocatul Poporului îi solicită preşedintelui României să declare starea de urgenţă

Avocatul Poporului îi solicită preşedintelui României să declare starea de urgenţă, iar Parlamentului să o încuviinţeze.

"Avocatul Poporului, în calitate de garant constituţional al drepturilor şi libertăţilor fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acţiunea de combatere a răspândirii virusului COVID-19, solicită preşedintelui României să declare starea de urgenţă, iar Parlamentului României să o încuviinţeze, în conformitate cu art. 93 alin. (1) şi (2) din Constituţia României", se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Avocatul Poporului precizează că nu pune "în discuţie oportunitatea măsurilor luate până acum, necesitatea restrângerii unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu să se întâmple aşa cum prevede Legea fundamentală în cazul situaţiilor excepţionale".

"Acestea sunt exigenţele statului de drept, în care restrângerea unor drepturi şi libertăţi nu poate fi făcută decât în condiţiile art. 53 din Constituţia României. România are legislaţie în materie, respectiv OUG nr. 1/1999, iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai", mai arată sursa citată.

foto Politia Romana

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Marcu

Acum 4 ani

Pai da, ar fi cazul
Raspunde

Eu

Acum 4 ani

Cine propune....o baba! Stie ea ce inseamna "Stare de urgenta"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus