Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Coronavirus România - 139 cazuri confirmate. 16 cazuri noi, astăzi

Coronavirus România - 139 cazuri confirmate. 16 cazuri noi, astăzi

15 martie - 139

Încă 16 români au fost infectaţi cu noul coronavirus, numărul celor testaţi pozitiv cu COVID-19, pe teritoriul României, ajungând la 139, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 139 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 139 de cetățeni care au contactat virusul, nouă sunt declarați vindecați și au fost externați, transmit autoritățile. Astăzi au fost confirmate 16 cazuri noi, după cum urmează: 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună, cu excepția bărbatului internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.855 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.205 teste. Dintre acestea, 3.066 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 6 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

În perioada 14 martie, ora 08.00 – 15 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1.231 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.614 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Oficialitățile le reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

123 de cazuri confirmate

Până în prezent au fost confirmate în România 123 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cele mai multe fiind în Bucureşti.

Conform site-ului Institutului Naţional de Sănătate Publică, citat de Agerpres, au fost confirmate, în total, 123 de cazuri, dintre care în Capitală - 34.

Situaţia pe judeţe se prezintă astfel: 20 - Hunedoara; 15 - Timiş; 9 - Constanţa; 5 - Caraş-Severin; 5 - Iaşi; 4 - Braşov; 4 - Covasna; 3 - Dolj; 3 - Cluj; 2 - Mehedinţi; 2 - Mureş; 2 - Gorj; 2 - Neamţ; 2 - Olt; 1 - Bacău; 1 - Bihor; 1 - Buzău; 1 - Galaţi; 1 - Maramureş; 1 - Prahova; 1 - Satu Mare; 1 - Suceava; 1 - Vaslui; 1 - Vrancea; 1 - Ilfov.

Sursa citată precizează că sunt 14.565 de persoane izolate în România, iar în carantină - 2.723.

14 martie - 116 cazuri

Caz 116 Bărbat, 60 ani, Caraș Severin, aflat în carantină Reșița, întors din Italia în 11.03.2020.

Caz 115 Femeie, 45 ani, Hunedoara, contact caz 26 ( tânăra care nu a respectat autoizolarea).

Caz 114 Femeie, 38 ani, Hunedoara, contact caz 26

Ambele cazuri ( 114 și 115) sunt asistente medicale.

Caz 113, Bărbat, 36 ani din Timișoara, venit din Italia în 12.03., aflat în carantină în Timișoara.

Caz 112 Femeie, 33 ani din Timișoara, venită din Italia în 12.03. în carantină în TM.

Caz 111 Femeie, 53 ani, din Brașov, contact caz 76 ( bărbat venit din Boston).

Caz 110 Bărbat, 31 ani, Constanța, contact caz 67 si 68 ( senatorul Chitac).

109 cazuri

Caz 109 Bărbat, 55 ani din Timișoara, aflat în carantină.

Caz 108 Femeie, 41 ani, Hunedoara, contact caz 26.

Caz 107 Femeie, 44 ani, Hunedoara, contact caz 26.

Caz 106 Femeie, 43 ani, Hunedoara, contact caz 26.

Caz 105, Copil, 4 ani, contact al cazului 59.

Caz 104 Tânăr, 19 ani, Hunedoara D, contact al cazului 59.

Caz 103 Bărbat, 51 ani, Brasov, întors din Italia în 12.03. 2020, aflat în carantină.

102 de cazuri

Astăzi, 14 martie, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a adoptat o hotărâre pentru instituirea unor măsuri și mai restrictive pentru evitarea răspândirii COVID-19 (coronavirus). Printre noile măsuri adoptate se numără și restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment, care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate în spații închise, inclusiv cele realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetica, săli de jocuri de noroc și cazinouri.

Prin hotărârea CNSSU au fost aprobate, recomandările ”Grupului de analiză”, care vizează:  relațiile personalului Companiei Naționale Poșta Română cu persoanele aflate în autoizolare;  relațiile echipelor de intervenție (apa, canal, gaze, electricitate, internet/cablu, telefonie fixă) în interacțiunea cu persoanele aflate în autoizolare;  relațiile reprezentanților autorităților publice (IPJ, IJJ, ITPF, ISUJ, DSP, MS) cu șoferii de camioane, cu masa totală mai mare de 3,5 tone, care intră în țară venind din zonele roșii și galbene;  definirea termenului de “contact apropiat” al unui caz confirmat;  aspecte privind planul de continuitate în instituțiile esențiale și infrastructurile critice  restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment, care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate în spații închise, inclusiv cele realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetica, săli de jocuri de noroc și cazinouri.

Postasii in relatie cu persoane aflate in autoizolare Persoane aflate in autoizolare: - Persoane sanatoase sosite din zonele galbene declarate afectate, persoane despre care se presupune ca au avut un contact cu un caz confirmat necunoscut - Persoane sanatoase care au fost depistati in cursul anchetei epidemiologice si despre care se stie ca au avut contact apropiat cu un caz confirmat cunoscut Recomandari pentru personalul Postei Romane desemnat prin procedura proprie sa faca parte din echipele de distribuire mecanizata: Persoanele aflate în izolare (autoizolare) la domiciliu, la momentul distribuirii, sunt persoane asimptomatice, cu un potential scazut de pericol de transmitere a bolii (și cu un potential redus de generare de aerosoli infectanți, mai ales daca au și o masca de protecție): ▪ Solicitarea catre persoana autoizolata sa poarte masca de protectie; ▪ Păstrarea, pe cât posibil, a unei distanţe mai mari de 2 m faţă de persoana izolată care urmează să-şi primească drepturile de protecţie socială; ▪ Persoana izolata va semna orice document cu instrument de scris propriu; ▪ Salariaţii vor purta un echipament minim de protecţie constând în mască de protecție şi vor fi dotați cu un dezinfectant pentru mâini (în special pe bază de clor sau alcool), pe care îl vor folosi înainte și după fiecare contact cu o persoana aflată în autoizolare. ▪ Mijloacele de transport folosite în aceste cazuri vor fi dotate cu recipiente cu dezinfectant pentru suprafeţe; dezinfecția in vehiculul de transport se va face cel puțin de doua ori in timpul unei ture de lucru cel putin prin stergerea suprafețelor de posibil contact cu mainile personalului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Marcu

Acum 4 ani

Da' un link la harta aia nu exista?
Raspunde

Singur Eu

Acum 4 ani

Linkul pentru România este: https://instnsp.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/5eced796595b4ee585bcdba03e30c127
Raspunde

Teo

Acum 4 ani

Daca era interzis cumulul pensiei cu salariul ,acel militian pensionar cu pensie speciala,angajat si la stat nu ar mai fi imbolnavit atatea persoane,nemaivorbind de modul in care a procedat,fiind primul care incalca legea asa dupa cum probabil a incalcat-o adesea de-a lungul carierei, ascunzand ca a facut deplasarea in strainatate.
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Primul deces din cauza coronavirusului, in Romania: un roman a murit strivit dupa ce a deschis usa de la camara si au cazut peste el paletii cu faina, ulei, macaroane si hartie igienica!
Raspunde

Abc

Acum 4 ani

O femeie din Medias e de luni,09.03.,suspecta de coronavirus,dar nu avem nici un rezultat. La Deva,Hunedoara rezultatele vin de pe o zi pe alta,laSibiu..... Nu mai spun cate persoane sunt acum in asteptare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus