X
iohannis

Președintele va decreta luni stare de urgență

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat în urmă cu câteva minue că în contextul extinderii epidemiei provocate de noul tip de coronavirus va decreta luni starea de urgență.

Anunțul președintelui a fost făcut cu ocazia depunerii jurământului de către noul guvern. Conform legii, decretul de instituire a stării de asediu sau a stării de urgență se aduce neîntârziat la cunoștința populației prin mijloacele de comunicare în masă, împreună cu măsurile urgente de aplicare, care intră imediat în vigoare.

”Apreciez în mod deosebit votul care s-a dat astăzi în Parlamentul României. S-a transmis un mesaj de unitate. Sunt foarte bucuros să constat că majoritatea parlamentarilor și partidelor parlamentare au înțeles importanța și greutatea acestui moment și nevoia unei acțiuni unitare pentru România și pentru români

Prima prioritate este continuarea luptei pentru coronavirus și gestionarea crizei care s-a generat. Guvernul care își preia acum mandatul este guvernul care a lucrat și până acum cu motoarele turate, a lucrat bine pentru a gestiona această criză.

Acum, cu toate forțele, vom continua această luptă. Noul guvern și împreună cu mine, ne vom dedica toate energiile, 100% pentru a gestiona aceată criză și după această criză pentru a guverna foarte bine pentru români și România. Este foarte important ca măsurile să fie luat la timp, iar pentru a face posibilă această luptă, cu toate instrumentele prevăzute de lege am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare”, a anunțat președintele Iohannis.

Ce înseamnă starea de urgență

Potrivit Constituţiei României, Articolul 93, intitulat Măsuri excepţionale, preşedintele României instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia.

Decretul de instituire a stării de asediu sau a stării de urgență trebuie să prevadă următoarele:

 1. a) motivele care au impus instituirea stării;
 2. b) zona în care se instituie;
 3. c) perioada pentru care se instituie;
 4. d) drepturile și libertățile fundamentale al căror exercițiu se restrânge, în limitele prevederilor constituționale și ale art. 4 din prezenta ordonanță de urgență;
 5. e) autoritățile militare și civile desemnate pentru executarea prevederilor decretului și competențele acestora;
 6. f) alte prevederi, dacă se consideră necesare.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Horbotă salbatica

  Va fi iar criza economica! M am saturat! Iar scumpiri iar decalaje in economie, si bineinteles, dupa trecerea crezi totul v-a ramane scump!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  realistul

  E groasa, fratilor! la Kaufland si la Carrefour se sta la coada cu caruciorul ca pe vremea lui Ceausescu la coada la lapte si celelalte…. oare istoria chiar se repeta?!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Till Eulenspiegel

  Cit de sas trebuie sa fi ca sa anunti simbata ca de luni se impute treaba si sa nu te astepti la reactii panicarde?Cei care ieseau ieri sau azi din Sibiu,spre Valcea si Brasov,vazind doua echipaje de jandarmi si unul de militie trase pe dreapta,la ce s-ar putea gindi?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ///

   E vorba ca spui sambata ca luni decretezi starea de urgenta… Nu era mai simplu sa spuna ca de luni e stare de urgenta , nu sa spuna ca va anunta luni…Se scarpina cu mana stanga la urechea dreapta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact