X
Boli infectioase interior

Mesajul conducerii Spitalului de Pediatrie pentru sibieni: Condițiile de internare în cazul copiilor rămân aceleași, internați cu aparținător

Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu nu schimbă regulile de internare. Potrivit purtătorului de cuvânt al acestei instituții copiii vor putea fi internați alături de aparținători. Singura condiție este ca adultul să fie sănătos. 

Mulți părinți se întreabă dacă, în cazul în care copiii au simptome care să ducă la suspiciunea infectării cu noul coronavirus, vor putea fi internați la Boli Infecțioase alături de ei. Medicul Ioana Octavia Bogdan-Mătăcuță spune că regulile de internare au rămas aceleași. Aparținătorii pot fi internați alături de copii. Există o singură condiție care ar schimba lucrurile. Dacă aparținătorul are, de asemenea, simptome atunci acesta va trebui internat la secția de adulți.

„Dacă părintele nu are simptome care să ducă la suspiciunea infectării cu noul coronavirus atunci se poate interna alături de copil. Regulile de internare sunt aceleași. Copiii rămân cu aparținătorii internați. Chiar dacă copilul este suspect de infectare cu Covid 19, acesta va fi internat alături de aparținător. Singura condiție este ca părintele să nu fie bolnav și să aibă el însuși nevoie de tratament. În acest caz va trebui să meargă la adulți, dar în rest se internează ca și până acum, cu un aparținător”, spune dr. Ioana Octavia Bogdan-Mătăcuță, purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

În momentul de față, dacă părintele este bolnav, copilul va putea fi internat alături de alt aparținător care să nu prezinte semne de boală. La internare și chiar de la secția primiri urgențe, părintele va trebui să semneze o declarație pe propria răspundere.

„Totul începe cu o declarație pe propria răspundere referitoare la modul în care au călătorit, contactele pe care le-au avut, declarație care se semnează de toți aparținătorii și se semnează începând cu centru primiri urgențe, nu se semnează doar la Boli Infecțioase, iar documentația care s-a semnat până acum, se va semna și de acum înainte. Bineînțeles că anamneza (datele care se cer acum despre pacient) este țintită în aceste momente. Pragul de vigilență al cadrelor medicale, al colegilor mei a crescut”, mai spune dr. Mătăcuță.

Totodată, medicul a ținut să le reamintească părinților să fie responsabili, să nu ducă în această perioadă copiii în parcuri, la locuri de joacă sau în alte locuri aglomerate și să-i protejeze cât de mult pot. Este cea mai bună metodă de a opri răspândirea acestui virus.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact