Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Preoții sibieni, alături de enoriași în contextul creat de noul coronavirus

Preoții sibieni, alături de enoriași în contextul creat de noul coronavirus

Preoții din județul Sibiu se mobilizează în contextul îngrijorării provocate de creșterea riscului de contaminare cu coronavirus și sub îndemnul Înaltpreasfințitului părinte Mitropolit Laurențiu al Ardealului fiecare parohie din județ organizează un grup de voluntari, care vor avea grijă de persoanele lipsite ajutor. Preoții și voluntarii lucrează în colaborare cu autoritățile pentru identificarea și sprijinul, în caz de nevoie, a persoanelor bolnave sau aflate în izolare pe raza parohiei.

Biserica se alătură demersurilor făcute de autorități și respectă toate măsurile dispuse în contextul creat de înmulțirea cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Astfel, Înaltpreasfințitul părinte Mitropolit Laurențiu al Ardealului a transmis către toate unitățile bisericești din Arhiepiscopia Ardealului toate măsurile de prevenție care trebuie respectate. În Biserici va fi menținută constant igiena obiectelor de cult și a spațiului liturgic, enoriașii care vor prezenta semne de boală vor fi îndrumați cu bunăvoință să se odihnească acasă sau să consulte medicul, iar toate măsurile dispuse de autoritățile locale sunt respectate pentru buna desfășurare a serviciului liturgic. Totodată, preoții parohi constituie grupuri de voluntari pentru toți cei singuri și aflați în dificultate. Aceștia se vor asigura ca bătrânilor sau enoriașilor bolnavi, care nu se pot deplasa, să nu le lipsească nimic în această perioadă. „În vremuri de încercare, de fiecare dată redescoperim importanța credinței în Dumnezeu, ca izvor de întâlnire, de mângâiere și speranță. Anul acesta Postul cel Mare în care ne aflăm, are o nuanță specială: trebuie să „postim” de bucuria comuniunii noastre depline în slujirea Sfintelor Liturghii, de frumoasele noastre întâlniri, de ieșirile prietenești. Chiar dacă doare tare „postul” acesta se cuvine să împlinim, cu înțelepciune și echilibru, toate măsurile de prevenție impuse de autorități, rămânând, însă, în același timp, neclintiți în credința și rugăciunea noastră. Să ne rugăm pentru toți cei bolnavi de la noi și din lume întreagă, pentru toți medicii și asistenții și lucrătorii medicali de pretutindeni, care cu deplină jertfelnicie deservesc nevoile celor bolnavi. Dar să nu uităm de cei singuri sau ne ajutorați! Să fim uniți în curaj și iubirea milostivă față de semeni! Împreună, prin credință și rugăciune, cu nădejdea în ajutorul Preamilostivului Dumnezeu, vom izbândi!”, spune Pr. Cristian Vaida secretarul Mitropoliei Ardealului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Toma

Acum 4 ani

Ce ziceti de gestul admirabil al Mitropoliei Moldovei,care a pus la dispozitia autoritatilor 100 de locuri de cazare,cu suportarea tuturor cheltuielilor pentru persoanele infectate cu Covid-19?Socotesc ca asta e menirea bisericii si face mai mult decat un noian de sfaturi pe care le auzim de peste tot!
Raspunde

XYZ

Acum 4 ani

Indemnul Mitropolitului nu este acelasi pt toti? Nu toti preotii au facut slujba de duminică in exteriorul bisericii. La Talmaciu, preotul Ilie Gusan, a făcut slujba in biserica, cu biserica arhi plină. Cand l-am întrebat si i-am adus aminte de porunca Mitropolitului, a zis ca i se rupe de el...mitropolit....
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

Trebuia sa`l filmezi ...
Raspunde

*

Acum 4 ani

"Biserica respecta toate masurile dispuse..."Dar ce ziceti de infractorul de la Constanta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus