Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
7°C

”Bătălia” pentru cel mai mare contract de reabilitare de cartier din Sibiu: e ca în cartierul Arhitecților

”Bătălia” pentru cel mai mare contract de reabilitare de cartier din Sibiu: e ca în cartierul Arhitecților

Aceleași firme care au concurat pentru contractul de lărgire a drumului județean din dreptul cartierului Arhitecților s-au înscris, acum, și în competiția pentru contractul de modernizare a cartierului Ștrand.

Cu o valoare estimată de peste 38,6 milioane de lei, fără TVA, contractul de modernizare a Ștrandului este cel mai mare contract de reparații capitale a unui cartier, scos la licitație de administrația locală în ultimii 30 de ani. Lansată la finele anului trecut, licitația a avut drept termen de depunere a ofertelor finele lunii trecute. Din datele publicate de Primăria Sibiu prin intermediul Sistemului electronic de achiziții publice, pentru câștigarea acestui contract au fost depuse două oferte: cea a austriecilor de la Strabag, având drept subcontractanți pe sibienii de la Electric Serv, și cea a asocierii formată din Terra Building (lider) și Total NSA AG Construct, ambele din Sibiu, care are drept subcontractant Electro-Con Impex (tot din Sibiu).

Departajarea celor două oferte va avea în vedere două criterii: prețul, care va conta în proporție de 90%, și perioada de garanție acordată lucrărilor, în condițiile în care termenul minim impus prin caietul de sarcini este de trei ani. Aceleași firme (Strabag, de o parte, și Total NSA AG Construct, în asociere cu Terra Building) au participat și la licitația pentru atribuirea contractului de lărgire și modernizare a aproximativ trei km din DJ106C, în dreptul cartierului Arhitecților. În urma procedurii de atribuire a contractului, oferta declarată câștigătoare a fost a celor de la Strabag.

Conform datelor publicate prin sistemul electronic al achizițiilor publice, reprezentanții Primăriei Sibiu și-au propus ca evaluarea tehnică a ofertelor să se încheie cel mai târziu la finele lunii iunie 2020.

Prin 2022

Conform cerințelor din caietul de sarcini, lucrările din cartierul Ștrand prevăzute în contractul scos la licitație ar trebui executate în cel mult 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Modernizarea a 22 de străzi cu o lungime totală de șase km, parcări cu o suprafață totală de peste 5,4 ha, rețele de apă și canalizare, rețele de curenți, indicatoare și marcaje orizontale, iluminat public și amenajarea unui loc de joacă sunt printre lucrările care fac obiectul contractului scos acum la licitație.

Străzile pe care va fi reabilitată întreaga infrastructură urbană sunt Bihorului, Ștrandului, Ștrandului nr. 1, Ștrandului nr. 2, Olteniei, Olteniei nr. 1, Olteniei nr. 2, Doljului, Gorjului, Sălajului, Oașului, Hațegului, Vrancei, Vrancei nr. 2, Bucovinei, Bârsei, Prof. Ioan Moga, Prof. Ioan Moga de la nr. 1 până la nr. 9, intrare Dimitrie Cantemir, prof. Aurel Decei, Ioan Ababei și prof. Aurel Popa. Cele mai lungi dintre aceste străzi sunt Ștrandului și prof. Aurel Popa, de 526, respectiv 564 de metri.

Locul de joacă nou creat urmează a fi amplasat în apropierea străzii Ștrand 2, pe o suprafață de 400 de mp.

În responsabilitatea celui care va câștiga acest contract intră și elaborarea unui plan de management al traficului, pe perioada execuției lucrărilor, plan care trebuie aprobat de Primăriei și care să prevadă, printre multe altele, și posibilitățile de acces ale mașinilor de intervenție (salvare, pompieri etc), ale celor de salubritate, precum și ”accesul pietonal nemijlocit al locuitorilor zonei la locuințele acestora”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

2cents

Acum 4 ani

"elaborarea unui plan de management al traficului, pe perioada execuției lucrărilor, plan care trebuie aprobat de Primăriei și care să prevadă, printre multe altele, și posibilitățile de acces ale mașinilor de intervenție (salvare, pompieri etc), ale celor de salubritate, precum și ”accesul pietonal nemijlocit al locuitorilor zonei la locuințele acestora" No, asta suna bine. Dar oare pana acum tot asa sunau caietele de sarcini? Ca daca erau formulate la fel inseamna ca nu s-a aplicat. Sunt multe zone noi in care accesul pompierilor si salubritatii este o gluma proasta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus