X
Euro 2020 (4)

Campionatul European de Fotbal EURO 2020 a fost oficial anulat

Campionatul European de fotbal EURO 2020 a fost oficial anulat din cauza coroanvirusului, urmând ca un posibil EURO 2021 să fie organizat anul viitor.

Campionatul European de fotbal ar urma să fie organizat în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021. Anunțul a fost făcut pe Twitter de mai multe federații de fotbal, printre care cea norvegiană, chiar în timpul unei ședințe în care forul european discuta desre implicațiile COVID-19 asupra campionatului european.

Turneul trebuia să aibă loc anul acesta în perioada 12 iunie – 12 iulie în 12 țări, printre care și România.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat la Digi24 că decizia forului european este una bună.

„Este o decizie bună pentru că e o măsură de prevenție, de precauție. E o competiție care ar urma să aibă loc în 12 orașe europene pe stadioane cu 50-60 de mii de oameni. În România investițiile vor continua. Dacă Euro 2020 se amână, nu înseamnă că ne oprim. În momentul de față se analizează două variante, din ce știm, una în luna decembrie, alta anul viitor în 2021”, a declarat Ionuț Stroe.

Amânarea Euro 2020 era o chestiune de ore, după ce forul european a decis să anuleze toate rezervările făcute în Copenhaga, unul dintre orașele gazdă.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sport
  • Contact