Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Institutul de Montanologie Cristian, sprijin împotriva coronavirusului. Bază de date cu toți producătorii din județ și donații de la fermieri

Institutul de Montanologie Cristian, sprijin împotriva coronavirusului. Bază de date cu toți producătorii din județ și donații de la fermieri

Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Montanologie Cristian  (ICDMC), în parteneriat cu Asociația Comunelor din România - Filiala Sibiu, Agenția Națională a Zonei Montane și Asociația  Producătorilor de Telemea de Sibiu anunță o inițiativă prin care vor să ajute comunitatea locală în contextul Stării de Urgență instaurată la nivel național.

Concret, se lucrează la o bază de date reală, actualizată a tuturor producătorilor din județ care pot oferi produse ce pot fi achiziționate pentru aprovizionarea Spitalului Clinic Județean, a persoanelor aflate în carantină, dar și a populației, pe o linie directă, dacă situația o va impune. O altă măsură se referă la o campanie de donații în alimente procesate sau materie primă pentru Consiliul Județean, în această perioadă. ”În contextual actual Stării de Urgență pe teritoriul României și al pandemiei mondiale cauzată de noul Coronavirus COVID 19, și având ca prioritate protejarea membrilor comunităților din județul Sibiu și membrilor acestora, precum și necesitatea funcționării instituțiilor statului care trebuie să asigure aprovizionarea cu alimente a cazurilor confirmate / susceptibile / carantinate sau în izolare am luat inițiativa centralizării resurselor producătorilor  și anume a Atestatelor de Producător din Județul Sibiu care pot fi achizionate de autorități și populație”, a anunțat Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Montanologie Cristian, într-un comunicat de presă.

Ar fi pentru prima dată, deși Sibiul este Regiune Gastronomică Europeană 2019, când toți producătorii locali din județ sunt strânși într-o bază de date. ”Considerăm că aceste date sunt necesare pentru evaluarea resurelor alimentare  ale producătorilor din Județul Sibiu, pentru a putea asigura achiziția și aprovizionarea  SCJU Sibiu și a populației cu alimente, pe trasee scurte, dacă situația o va impune”, a precizat ing. Ionuț Diaconeasa.

Totodata, ICDM Cristian pune la dispoziție, la sediul din Comuna Cristian strada XIII nr 53, un spațiu de depozitare pentru a se putea colecta de la fermierii din județul Sibiu  donații  în alimente procesate sau materie primă pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Pentru donatii, persoană de contact:

ing . Ionuț Diaconeasa

mail  [email protected]

telefon 0269 579 408

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus