X
coramed mp cisnadie sursa site coramed cisnadie

Spitalul județean Sibiu se dotează cu materiale: măști de protecție de la Cisnădie, halate și capișoane de la Mârșa

Fabrica de steaguri de la Mârșa a început să producă halate și capișoane pentru personalul sanitar, în timp ce fabrica de articole medicale de la Cisnădie produce măști de protecție pentru Spitalul Județean Sibiu.

Câteva mii de măști de protecție fabricate la Cisnădie și halate și capișoane produse la Mârșa urmează să intre în dotarea Spitalului clinic județean Sibiu, a anunțat managerul instituției, Cornel Benchea, în contextul pandemiei noului coronavirus, care a dus la reducerea stocurilor. “Acum am semnat o comandă să ne facă câteva mii de bucăţi cum sunt şi pe urmă le testăm. De ieri au făcut prima serie”, a spus Cornel Benchea, citat de Agerpres.
Și la fabrica de steaguri de la Mârșa au fost date în producție măști de protecție. “Ei pot să facă pelerine şi capişoane. Ei nu pot face măşti, nu pentru prima linie, dar pot fi folosite de celălalt personal. Le-am dat şi lor să facă ceva, dar nu pentru ATI, Infecţioase, Urgenţă. Le vedem după ce ne vin”, a detaliat Cornel Benchea, potrivit sursei citate.

Agenția de presă reiterează și declarația făcută de Victor Costache, ministrul Sănătății. “Astăzi s-au produs primele 5.000 de măşti în România. Colaborăm de mulţi ani cu cei de la Coramed, de lângă Sibiu. Am lucrat pentru prima dată cu ei în Franţa (…). Am dat libertate totală spitalelor să-şi activeze reţelele proprii de distribuţie. Noi le dăm fonduri suplimentare”, a spus Victor Costache marţi seara, la Antena 3, citat de Agerpres.

Potrivit prezentării de pe site-ul propriu, Coramed MP din Cisnădie este o companie românească, ce activează în domeniul produselor medicale, specializată în producția de consumabile pentru blocurile operatorii, ambulatorii de specialitate, A.T.I., câmpuri și seturi chirurgicale sterile de unică folosință, halate chirurgicale, halate pacient și vizitatori etc. Potrivit autorităților sibiene, până acum nu erau achiziționate măști de la fabrica din Cisnădie deoarece erau mai scumpe decât cele din China.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  UnDacLiber

  Vai ce bine ca nu mai trebuie sa ne aducem de acasa decat:
  – vata
  – dezinfectant
  – seringi
  – medicamente
  – plicuri pentru doctori
  – plicuri pentru asistente
  – plicuri pentru anestezisti
  “- etc.”
  Si daca, Doamne fereste, ajungem bolnavi cu SARS-COV2, ce vor face doctorii?! Ne cheama la cabinetul privat in arhi-cunoscutul lor stil flegmatic: “Ori mori in spital pe moca, ori te vindeci la mine la cabinet pe bani”?!
  Dar, divaghez. Avem doctori “mari”, “buni”. Avem spitale “sigure”. Spitale in care stafilococii fac legea mai ceva decat legile facute de mafiotii aia din guvern.
  Sanatate multa!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Doru

   Da, si ar mai trebui sa si donam pentru spital, prin intermediul vreunei fundatii (care probabil vamuieste sponsorizarile) ca sa cumpere echipamente si toate cele. De parca nu platim destul CASS.
   Doar ca CASS-ul se sifoneaza de guvern, da, chiar si de guWERN, nu doar de ciuma rosie.
   Si-acum sa donam sa ce?? Sa-i trateze pe mumiile aia de la FDGR? Sau pe 2-3 parlamentari?
   Pentru ca, daca va fi multa “clientela”, oare cine va avea prioritate la tratamente???

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact