Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Noile norme de testare pentru coronavirus, anunțate de INSP

Noile norme de testare pentru coronavirus, anunțate de INSP

Persoane simptomatice cu istoric de călătorie internaţională, contacţi apropiaţi simptomatici ai cazurilor confirmate, personal medico-sanitar, inclusiv asimptomatic, contact apropiat cu cazul confirmat au prioritate în testarea pentru noul coronavirus, potrivit unui algoritm de testare publicat pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

"Prioritizarea testării în ordine descrescătoare a importanţei este următoarea: persoane simptomatice cu istoric de călătorie internaţională; contacţi apropiaţi simptomatici ai cazurilor confirmate; personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmat; cazuri de SARI fără altă etiologie (negativi la test de gripă), din toate categoriile de vârstă şi din toate spitalele; persoane instituţionalizate simptomatice", informează sursa citată de Agerpres.

Conform acesteia, recomandările au la bază documentul elaborat de Comisia Europeană având în vedere sfatul ştiinţific oferit de Centrul European de Control al Bolilor (ECDC).

"În acest moment, România se află în stadiu pre-epidemic, înregistrându-se cazuri de import şi cazuri de transmitere locală restrânsă (generaţia 2, 3 şi 4), neexistând încă dovezi de transmitere intracomunitară susţinută. În aceste condiţii, strategia trebuie să fie axată pe detectarea rapidă a cazurilor de COVID-19 în vederea limitării transmiterii şi pe obţinerea de dovezi de transmitere comunitară nedetectată", afirmă sursa citată.

Testarea se face doar la recomandarea medicului, atât în sistemul public, cât şi în cel privat de sănătate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus