Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Aeroportul Sibiu se închide complet. Reacția Wizz Air: Ne cerem scuze

Aeroportul Sibiu se închide complet. Reacția Wizz Air: Ne cerem scuze

Ultima companie aeriană care mai opera zboruri pe Aeroportul Internațional Sibiu, Wizz Air, suspendă toate zborurile până la data de 1 mai, cel puțin.

Actualizare ora 11:44

Wizz Air a anunțat astăzi că începând cu data de 25 martie 2020, ora locală 00.00, va suspenda toate operațiunile de la bazele din Timișoara, Craiova și Sibiu până la 1 mai. Ulterior, compania a revenit cu un comunicat de presă în care detaliază situația și informează călătorii cum își pot recupera banii:

”Măsurile sunt luate ca urmare a restricțiilor din partea autorităților române cu privire la circulația cetățenilor străini în România în cadrul eforturilor de limitare a epidemiei de coronavirus. Toate celelalte operațiuni din România (București, Cluj-Napoca, Iași, Suceava, Constanța, Tîrgu Mureș și Satu Mare) rămân active, dar cu restricțiile impuse de diferitele țări către care Wizz Air operează de pe aeroporturile respective.

Pasagerii cu rezervări afectate de suspendarea zborurilor vor fi informați automat prin e-mail dacă au rezervat direct pe wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil. Clienții vor primi automat în contul de client WIZZ 120% din valoarea achitată pentru călătorie, sumă care poate fi folosită în următoarele 24 de luni pentru achiziția de produse și servicii Wizz Air. Pasagerii pot alege rambursarea banilor – care va dura mai mult – și vor fi informați despre pașii necesari pentru un transfer bancar sau transferul către un card bancar printr-un e-mail separat. În acest caz, clienții vor putea primi doar 100% din suma achitată inițial. Pasagerii care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism – inclusiv agențiile de turism online – trebuie să ia legătura cu agenția de unde și-au cumpărat biletele.

Wizz Air își cere scuze pentru inconvenientele pe care le pot produce aceste restricții de călătorie clienților și îi asigură că siguranța și binele pasagerilor și ale echipajului rămân principalele priorități ale companiei”.

Știre inițială:

În ultimele două săptămâni, toate companiile aeriene care operau zboruri pe Aeroportul Internațional Sibiu au suspendat treptat zborurile.

”Începând cu data de 25.03.2020 toate zborurile comerciale operate de Wizz Air sunt suspendate pe perioada nedeterminata. Wizz Air fiind singura companie care mai opera zboruri regulate in aceasta ultima perioada la și de la aeroportul sibian”, au anunțat marți dimineață reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu.

Lista completă a zborurilor suspendate de la Sibiu o puteți consulta aici.

Dată fiind noua situație, conducerea Aeroportului Sibiu a anunțat încă de la jumătatea săptămânii trecute că 54 de angajați, adică 50% din numărul total, vor intra în șomaj tehnic în următoarea perioadă.

„Măsurile agreate de către părțile implicate sunt menite să asigure salariaților garanția păstrării locului de muncă în situația actuală și asigurarea unui venit, respectiv șomaj tehnic cu plata unei indemnizații de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, explică reprezentanții aeroportului”, explicau reprezentanții aeroportului.
În anul 2019 traficul înregistrat pe aeroportul sibian a depășit pragul de 725.000 de pasageri, o creștere de peste 10% față de anul 2018.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Pasager

Acum 4 ani

De mentionat este si faptul ca banii se pot recupera in contul wizz (120% - valabilitate 2 ani pentru achizitii de bilete ulterioare) sau 100% inapoi pe cardul bancar daca s-a folosit acesta pentru achizitia biletelor. Eu am recuperat banii din fericire.Sanatate!
Raspunde

Ionel celmare

Acum 4 ani

RESPECT SIBIU AM PAZIT CA SI SOLDAT ACEST AEROPORT SIBIU 93 94
Raspunde

ionel

Acum 4 ani

AFARA CU DIRECTORII CARE STAU ACUM DEGEABA
Raspunde

Aeroport inchis pentru dotdeauna please...

Acum 2 ani

Aeroport inchis pentru dotdeauna, sa sa fie mutst la Medias, Agnita, Biertan Sibiel. Dar out din Sibiu. La fel si Nato.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus