Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Apel disperat pentru stomatologii sibieni de la urgențe: au mare nevoie de măști de protecție. Reacția spitalului

Apel disperat pentru stomatologii sibieni de la urgențe: au mare nevoie de măști de protecție. Reacția spitalului

Cabinetul de Medicină Dentară de Urgență, care funcționează în cadrul Centrului Stomatologic Universitar din Sibiu are nevoie de ajutor. Într-o postare pe facebook dr. Mihaela Cernușcă Mitariu, medic primar în cadrul Compartimentului Chirurgie Octo Maxilo Facială (OMF), scrie că este mare nevoie de măști cu viziere sau ecrane de protecție. De asemenea, menționează că spitalul nu-i poate ajuta, iar personalul este dispus să plătească pentru aceste măști.

„UPU STOMATOLOGIE: în următoarea perioadă sunt singurii ce deservesc URGENȚA STOMATOLOGICĂ în Sibiu! Cerem AJUTOR de la oricine ni-l poate oferi! Dacă are cineva măști cu VIZIERE sau ECRANE de protecție am fi recunoscători pentru o sponsorizare a serviciului de stoma-UPU. Măști FFP3 nu avem (am primit câteva FFP2)! Spitalul din păcate nu are. Personalul este dispus chiar sa plătească din banii personali pentru a achiziționa așa ceva dar nu găsim! Mulțumim”, scrie Mihaela Cernușcă Mitariu.

Cabinetul de Medicină Dentară de Urgență face parte din structura Spitalului Clinic Județean sibiu, iar reprezentanții spitalului spun că toate echipamentele de protecție sunt distribuite în funcție de nivelul de risc de către medicul epidemiolog și cei infecționist.

Cabinetul de urgenţe stomatologice face parte din structura Unității de Primiri Urgenţe a SCJU Sibiu, funcţionează non-stop și primește din echipamentele distribuite către UPU. Nu există măști FFP3 distribuite către cabinetul de urgențe stomatologice. SCJU Sibiu a comandat către Unifarm 2000 de măști de protecție FFP2 care vor fi distribuite, pe baza criteriilor de risc asociate, către toate secțiile care se încadrează în aceste criterii, inclusiv UPU”, spune reprezentanții spitalului

În momentul de față Cabinetul de Medicină Dentară de Urgență este singului cabinet care mai funcționează în Sibiu. Doar uregențele mai pot funcționa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

K.Samuel

Acum 4 ani

Urgentele pot fi preluate de orice cabinet stomatologic, nu doar de centrul stomatologic universitar. Sunt insa putine cabinete care au echipamentele necesare pentru a proteja personalul in mod corespunzator. Ca nu s-au gandit sa-si ia din timp, poate fi scuzat, dar ca statul nostru minunat nu s-a gandit din timp sa faca provizii de echipamente de protectie, este un esec urias a intregii linii de conducere din domeniul medical, de la managerii de spitale, pana la ministru sanatatii.
Raspunde

Babacloanta

Acum 4 ani

Statul in sus statul in jos...e clar că nu ne putem baza pe stat! Dar nici pe managerul spitalului. A avut timp să procure echipamente de protectie dar l-a durut in basca, dealtfel ca pe marea majoritate a managerilor de spitale. Nimeni nu isi asumă managementul defectuos. Tot statul trebuie să rezolve problemele sau populatia/donatorii. Cer demisia d-lui Benchea. Este inacceptabil modul in care se ocupă de spital. Parerea mea.
Raspunde

Babacloanta

Acum 4 ani

Ah, apropo, multe cabinete stomatologice s-au spălat pe cap si au inchis spunand ca pentru urgențe este disponibil centrul de stoma. Cam egoista perspectiva. Au picat pe unul singur toate durerile de masele din Sibiu...jalnic din partea privatilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus