Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

O firmă din Sibiu se reprofilează în vremea coronavirusului. Creează viziere pentru medici

O firmă din Sibiu se reprofilează în vremea coronavirusului. Creează viziere pentru medici

Câteva sute de viziere ar putea fi create zilnic, de o firmă din Sibiu, care până recent comercializa tonere. Schwarz Gruppe Int a decis că acum este momentul în care are de ales între a se reprofila sau a închide. Flavius Pogan, reprezentant al companiei, spune că există două mari motive pentru care a luat această decizie – vrea să contribuie pozitiv în lupta împotriva răspândirii coronavirusului, dar vrea în același timp să-și țină angajații și să îi ajute să supraviețuiască.

Într-o perioadă în care tot mai multe afaceri își pun lacătul, pentru că nu au o alternativă, un business din Sibiu a găsit un mod prin care să rămână deschis și să ajute comunitatea și sistemul medical în același timp – va crea viziere pe care le va distribui către cei care se află în prima linie de luptă împotriva coronavirusului.

„A trebuit să ne adaptăm pentru că ni s-au închis clienții. Avem tehnologia necesară pentru a putea face aceste viziere, așa că am fi bucuroși să putem face asta în continuare. Noi avem angajați dintre care mulți sunt capi de familie. Îmi pare rău de ei, nu pot să îi las fără loc de muncă. Vrem să supraviețuim în această perioadă, nu vrem să murim economic, dar nu vrem nici să profităm și să punem prețuri imposibile. Muncim cu drag și vrem să fim proactivi în tot ce înseamnă lupta contra virusului. Am copii, am părinți în vârstă, dacă se întâmplă ca în Italia, nu vom supraviețui. E nevoie de tot ajutorul pe care fiecare îl poate acorda”, explică Flavius Pogan, reprezentantul Schwarz Gruppe Int.

Vizierele sunt realizate în cadrul firmei, de la zero. Pentru că până acum compania nu a activat în domeniul medical, înainte de a crea viziere în serii, câteva dintre cele produse deja au fost trimise către medici epidemiologi, pentru a fi aprobate.

„Sunt mijloace de protecție de care este nevoie, pentru că primim într-una telefoane de peste tot. E grav, sunt foarte puține viziere disponibile și personalul medical are nevoie de ele. Iar noi putem să facem asta. Nefiind în domeniu, am realizat întâi vreo 20 de viziere pe care le-am trimis către medici epidemiologi, în special din zona Sibiului, dar am trimis și la București câteva, pentru a ne spune dacă sunt bune sau nu”, spune Flavius.

Pentru că răspunsul a fost unul favorabil, de astăzi începe producția lor în serie. În primul rând, vor fi create cât mai multe pentru personalul medical. „Ei au cea mai mare nevoie, în acest moment, de protecție”, explică sibianul.

Mai multe detalii despre companie și modul în care puteți fi de ajutor în acest demers, puteți afla contactând reprezentanții Schwarz Gruppe Int. din Sibiu, AICI.

Foto principală: prima versiune a vizierelor

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 21008

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Flo

Acum 4 ani

Dar sunt autorizate de ANMDM? Ne protezeaja? Totusi, este un produs medical, nu e toner
Raspunde

Monica

Acum 4 ani

Ce pret are viziera si unde se poate face comanda
Raspunde

Teuton nord srl baia mare

Acum 4 ani

Avem 8 suluri de. folie de 1 mm pe stoc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus