Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Președintele Iohannis: Am convenit să folosim armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren

Președintele Iohannis: Am convenit să folosim armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren

Noi restricții de circulație, armata va fi folosită pentru a implementa starea de izolare a populației, persoanele aflate în carantină vor fi supravegheate electronic. Acestea fac parte dintr-un nou set de măsuri care vor fi luate de autorități, a anunțat în urmă cu câteva minute președintele României, Klaus Iohannis. ”Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a îngrădi răspândirea infecției. (...) Ce a fost până acum o recomandare devine obligație. (...) Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanel în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, e obligatoriu să fie respectate integral. Am convenit să folosim armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de poliție și jandarmerie

Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani. Avem nevoie de măsuri și restricții speciale (...) Aceste restricții anunțate vor fi prelucrate azi într-o Ordonanță militară și restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine”, a anunțat președintele Iohannis.

Pentru persoanele de peste 65 se anunță măsuri, dar și restricții speciale, a mai spus președintele. ”Pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale. Vor trebui în interesul lor propriu să stea practic tot timpul acasă”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele a făcut aceste declarații după ce a participat la o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 la care au mai participat Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi Ministrul Sănătăţii, Victor Costache

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Cris

Acum 4 ani

O Nebunie curată, ce fac oamenii de peste 65 de ani care sunt singuri, nu au familie si își petrec zilele la o plimbare in aer , stau pe bănci , dau de mancare la porumbei, mai vorbesc cu unul cu altul...ce vor face închiși in casa ? ... o tâmpenie de nedescris. Sibiul este oricum aproape gol, nici măcar la o plimbare scurta sa nu iasă ? Este Nebunie si prostie foarte mare ! Statul in casa fără mișcare este foarte nesănătos pentru fizic si psihic ....mai ales pentru cei in vârsta si guri care este plin Sibiul de ei , centrul este plin de oameni si guri in vârsta !
Raspunde

Cris

Acum 4 ani

Sa nu mai Menționez cati dintre ei trăiesc in sărăcie si singurătate si plimbările sunt cam tot ce- si pot permite bieții de ei, sau statul pe o banca si a privi viața cum se desfășoară pentru a uita de singurătate sau probleme. Foarte rea aceasta decizie in cazul in care încă in Sibiu nu avem infectați, sau cel puțin nu știm....
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Ce va face Armata?Va fi ''politistul rau'' sau nu? Iti poate zbura dintii cu patul armei sau doar te impusca,amical,in picior?Astept Ordonanta Paulei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus