X
streza canonizare andrei saguna (13)

Mitropolitul Ardealului, rugaciune pentru cei care sunt în suferință, în frica morții, în spital sau în izolare

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, a citit miercuri mai multe rugăciuni pentru cei care sunt în suferință, în frica morții, în spital sau în izolare.

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a liturghisit miercuri, 25 martie, la praznicul Bunei Vestiri în Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Nichita Romanul”.

În cadrul Sfintei Liturghii unită cu Vecernia, IPS Mitropolit Laurenţiu a citit rugăciuni pentru cei bolnavi, aflaţi în patul de suferinţă în aceste momente grele pentru întreaga omenire. La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit a citit rugăciunea specială pentru încetarea molimei care a cuprins ţara noastră şi lumea întreagă.

”Maica Preacurată să fie ocotitoarea noastră, a tuturor, Maica Preacurată să-i ocrotească pe cei care sunt acum în suferinţă şi mai ales în această frică a morţii, pe cei care sunt pe patele spitalelor, pe cei care sunt în izolare, pe cei care sunt autoizolaţi, dar care nu sunt singuri, pentru că suntem astăzi toţi într-un duh de rugăciune. De aceea, apelăm la ocrotirea Maicii Preacurate. Să-i ocrotească şi să-i întărească şi pe cei care s-au dăruit celor bolnavi, medicilor şi celor celor care stau şi slujesc în spitale, cei care sunt expuşi mai mult decât oricare dintre noi. Dumnezeu să-i ocrotească şi să-i ocrotească şi cei care sunt îndrituiţi să o facă prin toate mijloacele de protecţie necesare”, a spus Mitropolitul Ardealului.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Popa Șapcă

  Băi Înalpreasugătorule de bani din buzunare cu odrasle oploșite prin Institutul Teologic, în românește plural de la pat e paturi, nu pate! ”Patele de la spitale”, zice el în bolboroseala lui precuvioasă… S-o fi gândit la pateuri (vegane???), că de la post i s-au lungit urechile de foame, cât postul Paștilor….

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mai bine ar face pachete de alimente pentru enoriasii batrani si singuri care in afara de credinta nu au nici un sprijin psihic …

  PS ! Nu sunt enorias si nici nu ma duc la biserica decat la vreun botez sau nunta si atunci stau afara .

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un cetatean

  – Dar cine ești dumneata de cântărești preoții? Ai stat pe scaunul lui Hristos?
  – Dar, cine ți-a dat voie să-i pui în același cântar dumneata și să cântarești preoții? Că n-ai voie să cântărești pe nimeni, că zice așa Scriptura: „Nu judecați, și nu veți fi judecați” (Matei 7, 1). Eu pe nimeni n-am voie să judec, pentru că judecătorul nostru este Hristos.
  – Rău ai gândit! Dumneata trebuie să știi că dacă ar fi așa cum zici, n-ar mai fi preoți pe fața pământului, fiindcă toți greșesc. Dar nu-i așa. Zice Sfântul Ioan Gură de Aur: A preotului este numai a deschide gura, și harul lucrează.

  Pune dumneata într-un castron de marmură un pumn de galbeni de aur și pune și cenușă. Ia o caldare de apă și toarnă peste ei. Ce se întâmplă cu cenușa? S-a amestecat aurul cu apa? A intrat cenușa în aur? N-a intrat. Aurul este altă fire și cenușa alta. După cum nu se amestecă aurul cu cenușa, așa nu se amestecă la preot păcatele lui cu harul care este dat de la Dumnezeu, măcar de ar fi el cât de păcătos.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   @un cetatean

   Cetatene cu vesminte preotesti!Hai sa fim o clipa realisti!Crezi ca doar de cuvinte avem nevoie acum?Priveste in jur:o bucata de paine,un adapost sau un banut pot face diferenta intre viata si moarte!Si sunt atatea suflete nobile care ofera asta(am toata admiratia si consideratia pentru acesti sfintti de langa noi!)Chiar si unele mitropolii de la noi au oferit adapost si hrana acestor napastuiti ai soartei in aceste vremuri grele!Uitati-va la voi- vorbele sunt frumoase,sunt insa,suficiente!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact