X
mall coronavirus electronice altex

S-au redeschis magazinele de electronice din mall-uri. ”Consecințele vor fi suportate de noi toți”

Angajații magazinelor de electronice și electrocasnice din cele două mall-uri din Sibiu s-au reîntors astăzi la lucru, în urma unei noi Ordonanțe Militare care a și fost publicată în Monitorul Oficial. ”Nu e normal ce se întâmplă. Anunțăm că băgăm armata pe străzi, dar deschidem magazinele din mall. Sunt oameni în vârstă care cumpără câte ceva din Carrefour, din Kaufland, pe urmă intră în magazinele de electronice să-și mai piardă timpul, nu e normal. Nu e vorba doar de asta, dar noi trebuie să asigurăm consiliere oamenilor. Vor să le arătăm cum funcționează un telefon, un radio, orice, le dăm din mână în mână, nu există distanță de siguranță. Ordinul nu respectă absolut nimic din contextul zilelor pe care le trăim. Avem pe de-o parte un discurs agresiv, în care spunem că situația e gravă și toți oamenii sunt îndemnați să stea acasă și pe de altă parte deschidem magazine în mall. Ceva nu se leagă și consecințele vor fi suportate de noi toți, nu doar de un președinte sau de un ministru de interne”, spun angajații.

Declarația ministrului de Interne

Magazinele din mall-uri de optica medicală și cele care vând produse electronice și electrocasnice și la domiciliu vor fi redeschise, a anunțat aseară ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. “Suspendarea temporară a activității comerciale – potrivit alineatului 1 de la articolul care restrânge activitatea în mall-uri, ca să zic așa, centrele comerciale, – nu se aplică vânzării produselor produselor electronice și electrocasnice de către operatorii economici care asigură și livrarea la domiciliul sau sediul cumparatorului, cât și vânzarea produselor și serviciilor de optică medicală”, a precizat Vela, într-o declarație susținută marți seară, după ora 22:00, de la sediul MAI.

e850fcde-c48d-45c1-8986-723a35ffb1bd 94f04228-a234-45ec-ba98-f9d31b495896

Articolul referitor la mall-uri:

“Art 13 – (1) După alineatul (2) al articolului 2 din Ordonanța militară nr.2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID -19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 232 din 21 martie 2020, se introduce un nou alineat, alin.(21), cu referire la activități permise în centrele comerciale, cu următorul cuprins:

(21) Suspendarea temporară a activității comerciale potrivit alin.(1) nu se aplică:

 1. a) vânzării produselor electronice și electrocasnice de către operatorii economici care asigură livrarea la domiciliul/sediul cumpărătorului;
 2. b) vânzării produselor și serviciilor de optică medicală.

(2) Măsurile prevăzute la alin.(1) se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul oficial al României, Partea I”.

Suspendarea temporară a activității în mall-uri a fost instituită prin ordonanță militară numărul 2, emisă sâmbătă, 21 martie.

În respectivul text mai sunt exceptate și magazinele alimentare, veterinare, farmaciile și serviciile de curățătorie.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

15 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mihai

  Macar in Sibiu nu a venit hoarda de inconstienti, muncitori pe naspa din Italia si Spania. Au fugit de acolo pentru ca nu erau asigurati medical dar nu s-au gandit ca aduc cu ei virusul si-si imbolnavesc tot neamul. Cel mai bun exemplu, zona Moldovei unde s-au intors multi in ultimele saptamani. Sa le multumim lor ca in urmatoarea perioada va creste exponential numarul imbolnavirilor!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Altu'

   Da da in Sibiu nu e coronavirus, mai ales daca nu-l testează…deocamdată doar 2 cazuri…in rest suntem imuni, că suntem sibieni(mihai ce iei că vreau și eu)

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   2cents

   Greseala principala a fost a guvernului care nu a oprit la granita valul de inconstienti. Se presupunea ca guvernul este mai constient decat ei. Dar nu, ei aveau jocurile politice pe primul plan. Daca se organizau tabere de carantina in orasele de langa granite si oricine venea din afara, indiferent de simptome, era automat bagat in carantina pentru 3 saptamani, efectele erau altele acum.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibianul

  Pt. Mihai dacă un român gândește ca tine ce să mai zică unul din Ungaria când zecile de mii de români din Italia și Spania tranzitau țara către casă. În Norvegia Olanda sau Finlanda tot muncitorii români au introdus virusul? Nu trebuie acuzată diaspora.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mishu

  Pai nu este normal.
  Cum Auchan si Carrefour vand electronice, Altex nu poate vinde apa minerala? automat si alimente?Este ceva normal. Numai in Romania cred ca suntem asa de prosti si atata timp cat aceste interdicitii nu se dau dupa obiectul principal de activitate (cod CAEN) sau dupa ponderea acestei actvitati in cifra de afaceri.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mishu

  Pai nu este normal?
  Cum Auchan si Carrefour vand electronice, Altex nu poate vinde apa minerala? automat si alimente?Este ceva normal. Numai in Romania cred ca suntem asa de prosti si atata timp cat aceste interdicitii nu se dau dupa obiectul principal de activitate (cod CAEN) sau dupa ponderea acestei actvitati in cifra de afaceri. Mai trebuie magazinele de chiloti de la colt pentru ca si in Kaufland gasesti chiloti, si magazinul Dechatlon, pentru ca si in Lidl gasesti pantofi sport si tricouri si Leroy Merlin, pentru ca in toate casesti materiale de constructii.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Soimarul

  Problema nu e ca s-au intors acasa,problema e ca nu au fost obligati sa stea in carantina nu la domiciliu ci undeva separat. In doua saptamani se facrau teste si daca eau sanatosi erau lasati sa plece acasa, nu lasati sa plece acasa sa imbolnaveasca atatia oameni. Sa multumim celor ce guverneaza tara care ptr cateva voturi in plus la alegeri au creat situatia asta prin masurile luate.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2cents

  In privinta magazinelor de electronice, nu prea e clar de ce se face asa o derogare. Tocmai ce ziceau astia ca virusul rezista pana la 17 zile pe suprafete…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   io

   Hai sa vedem de ce s-a dat derogarea pentru magazinele de electrocasnice… Oare pentru ca magazinele astea ocupa spațiu mare în Mall-uri și dintr-o data rămân acționarii mall-urilor fără chirii? Și cum la noi toată politica se face după interesele mari, le-au deschis ca să mai incaseze Mall-ul niște bani din chirii?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Erlkonig

   pen’ ca unii trebuie sa-si ia calculici sau leptop, ca sa lucreze de acasa. sau plaistaisan la copii, ca sa-i tina-n casa. Cat despre astia cu 17 zile, te-ai intrbat cata minte pot avea?

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cocojambo

  E oarecum normal sa fie deschise. Ti se strica tv-ul, frigiderul, masina de spalat, ce faci? Ti se strica monitorul sau laptopul de pe care lucrezi de acasa, astepti pana iti ajunge prin curier, peste cine stie cat timp? Esti batran si nu stii sa faci comanda online, ce faci in cazul asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact