X
90524220_895632407574162_8526417012149190656_n

Sibieni înșelați cu substanțe anti coronavirus. 70 de lei – sesiunea de dezinfectare

Un bărbat de 31 de ani din Sibiu s-a ales cu dosar penal după ce a lipit mai multe anunțuri în scări de bloc, spunând că firma sa oferă servicii de dezinfecție împotriva coronavirusului, cu o substanță recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, lucru care s-a dovedit a fi neadevărat.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul deținerii și utilizării substanțelor periculoase. Cu această ocazie, pe raza municipiului Sibiu, a fost identificată o societate comercială care, prin diferite afișe postate la intrarea în imobile, oferea servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare.

Potrivit anunțului care era lipit la intrările în blocuri, produsele folosite de firma în cauză ar fi fost avizate de Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății, nefiind toxice pentru oameni și mediul înconjurător. Polițiștii au descoperit că acest lucru nu era adevărat.

„În urma primelor verificări efectuate de către polițiști, s-a stabilit că, pentru desfășurarea activităților de DDD, produsul pe bază de alcool etilic, etandiol şi alte substanţe, utilizat de societate, nu ar fi avizat de către Ministerul Sănătății. Polițiștii au indisponibilizat 48 de litri de produs și au ridicat probe din substanța în cauză care urmează a fi înaintate Direcției de Sănătate Publică Sibiu pentru stabilirea conținutului acesteia”, transmite Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Poliției Sibiu.

Astfel, pe numele administratorului firmei, un sibian în vârstă de 31 de ani, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de trafic de produse sau substanțe toxice, în conformitate cu prevederile articolului 359 din Codul Penal.

Cercetările în acest caz continuă.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  vasile v. vasile

  Ăsta ar trebui dezinfectat cu substanțele alea și după aia expus la virus. Așa poate să dovedească cât de eficiente sunt…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anghel

  O dezinformare totala ! Pe numele administeatorului nu s-avemis nici un dosar penal. Dosarul este pentru firma care a comercializat produsul si colac peste pupaza , politia sibiu a achizitionat 200 de litri din acelas dezinfectant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact