X
bacalaureat rezultate elevi liste scoala

Primăria Sibiu crește bursele pentru 14.000 de elevi: ”nu o să fie vremuri ușoare”

De la 9.352, la peste 14.000 a fost crescut, din acest an, numărul de burse acordate elevilor sibieni. Totodată a fost majorat și cuantumul burselor, pentru a mai contracara din criza economică generată de pandemia noului coronavirus.

Numărul burselor de performanță acordate elevilor sibieni crește la 143 (față de 60 anul trecut), cel al burselor de merit la 9.600 (față de 7.500 anul trecut), iar cel al burselor de studiu – la 164 (față de 92 anul trecut). Însă cea mai mare creștere se înregistrează la numărul burselor sociale acordate elevilor sibieni, număr care ajunge la 4.100, de la 1.700 plătite în cursul anului trecut.

În afară de creșterea numărului de elevi sibieni recompensați cu burse, administrația locală a decis să crească și cuantumul acestora: 120 de lei (față de 100) bursa de performanță, 80 de lei (față de 70), cea de merit și 60 de lei (creștere de la 50 de lei) pentru bursele de studiu și cele de ajutor social.
”Am crescut bursele, comparativ cu anii trecuți, cu aproximativ 20%. Având în vedre că nu o să fie vremuri ușoare în viitor, am făcut această propunere care sper să fie binevenită”, a declarat primarul Astrid Fodor, în cadrul ședinței Consiliului local din luna martie, în cadrul căreia au fost aprobate creșterile.

Cea mai recentă creștere a cuantumului burselor a fost cea de la începutul anului 2018.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Jan

    Cresc bursele de tot felul dar de ce nu se institue burse ptr participarea elevilor merituosi la olimpiade si ajung in fayele superioare aducand faima orasului si a scolilor din care provin Bursa stimuleaza copii la invatatura si performante

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact