X
orban iohannis costache turcan coronavirus

VIDEO Iohannis, după demisia lui Costache: ”am luat act”

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a limitat la a comenta că a ”luat act” de demisia ministrului Sănătății, conform unei declarații susținută în cursul zilei de joi. După care a anunțat ce va cere liderilor europeni.

Președintele României a anunțat că fostul secretar de stat, Nelu Tătaru, devenit noul ministru al Sănătății după demisia lui Victor Costache, va depune jurământul în cursul zilei de joi. ”Am luat act de demisia domnului Costache și am semnat decretul de numire a noului ministru. Domnul Tătaru cunoaște foarte bine care este situația în acest moment în domeniul sanitar și trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii infectării cu noul coronavirus”, a declarat Iohannis în declarația susținută în după-amiaza zilei de joi.

Tot în această zi, Iohannis a anunțat că va participa la o videoconferință cu membrii Consiliului European, în care va susține necesitatea unor acțiuni comune ale Uniunii Europene pentru limitarea efectelor negative ale pandemiei generată de noul coronavirus. Printre aspectele pe care va insista președintele României în fața liderilor europeni este dezvoltarea unor proceduri de achiziții comune pentru echipamentele medicale. ”România este primul stat membru UE care a primit acceptul comisiei pentru constituirea de rezerve ale UE pe teritoriul țării noastre”, a spus Iohannis, legat de o procedură de achiziție pentru materiale de protecție. Totodată, Iohannis va cere o finanțare mai consistentă din partea blocului comunitar pentru achiziția de astfel de echipamente.

România are nevoie de circulația bunurilor

Președintele României va pleda pentru menținerea unui lanț de aprovizionare funcțional la nivel european. ”Le voi transmite partenerilor noștri din Uniune că avem nevoie de lanțuri de aprovizionare funcționale pentru a asigura accesul cetățenilor noștri la bunurile esențiale. Trebuie evitate apariția altor blocaje. Libera circulație a bunurilor este esențială. Acum sunt limitări importante”, a mai declarat Iohannis.

Totodată, el va cere cooperare și pe situațiile de repatriere a unor români din statele uniunii sau ale altor țări din afară. ”România, ca și alte state membre, este puternic afectată de această criză, mai ales în sectorul industrial, avem nevoie de o acțiune coordonată la nivel european”, a mai spus Klaus Iohannis despre mesajele pe care le va prezenta în fața liderilor europeni.

”Reiau apelul meu către toți românii: respectați restricțiile impuse de autorități. Stați acasă, pentru că doar așa ne putem proteja sănătatea. Cu cât ținem sub control acum răspândirea virusului, putem reveni mai devreme la activitățile cărora le simțim lipsa”, a mai îndemnat Iohannis.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Soimarul

    Normal libera circulatie ca si austriecii au nevoie de padurile noastre. Am vrra sa luam act de demisia ta.Ati lasat sa se intre in tara fara o izolare obligatorie a celor veniti acasa macar 14 zile,i.ati lasat liberi sa mearga sa infecteze spitale intregi.

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact