X
alegeri-parmalmentare-2016-vot-sectie-votare-32

Autoritatea Electorală a decretat: nu pot fi organizate alegeri locale la termen

Din cauza situației de pandemie de coronavirus, organizarea la termen a alegerilor electorale, propusă pentru 28 iunie, a devenit “cvasi-imposibilă”, a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Instituția a trimis președintelui Klaus Iohannis, premierului Orban și conducerii Parlamentului o scrisoare în care spune că în actuala situație, propune prelungirea mandatelor actualilor aleși locali. ”În opinia noastră, implementarea soluțiilor legislative, care pot fi identificate pentru a adapta procesele electorale la contextul epidemiologic actual, implică o durată de timp minimă ce variază între 3 și 6 luni, înaintea demarării perioadei electorale propriu-zise. Totodată, atragem atenția că depășirea termenului de 13 aprilie pentru stabilirea datei alegerilor locale implică prelungirea mandatelor în curs ale autorităților locale, ce poate fi realizată numai prin lege”, se arată în scrisoare.

În scrisoare, AEP spune că tot mai multe state, între care Austria, Marea Britanie, Canada, Cehia, își amână alegerile programate în acest an, din cauza pandemiei de COVID-19. În același timp, statele care își mențin decizia de a organiza alegerile la datele stabilite iau măsuri pentru a limita contactele fizice pentru a asigura sănătatea publică, atrage atenția AEP.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact