Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Platforma electronică pentru completarea declarațiilor și adeverințelor este activă

Platforma electronică pentru completarea declarațiilor și adeverințelor este activă

Grupul de Comunicare Strategică anunță că platforma dedicată completării online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de la angajator este activă.

Prin această platformă, operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale, aveți posibilitatea de a completa de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salvați documentele în format PDF. Documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

Datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului.

Pe timpul verificărilor făcute de autorități, puteți prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea.

În baza colaborării cu Guvernul României, platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ion

Acum 4 ani

Trebuie completata cate o declaratie de fiecare data cand parasesti locuinta sau e de ajuns una ?
Raspunde

Zebra

Acum 3 ani

Nu inteleg in sec 21 de ce mai e nevoie de o semnatura pe o astfel de hartie, daca oricum va fi nevoie sa prezinti cartea de identitate + declaratia pe propria raspundere. Eu cred ca e evident ca cineva nu va avea buletinul lui X si declaratia pe numele lui Y. Si chiar daca X ar lua buletinul lui Y si ar face declaratia pe numele lui Y si ar pretinde ca e Y, acelasi lucru l-ar putea face si cu semnatura. Deci nu pricep de ce ne complicam cu semnaturi, ca sa stricam foi de pomana. In fine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus