X
materiale protectie isu medici familie

250 medici de familie din Sibiu au primit materiale de protecție

 

Sub sloganul „Orice ajutor contează”, peste 250 de medici de familie din județul Sibiu au primit vineri materiale de protecție. Acest lucru a fost posibil în urma unei colaborări între Prefectura Sibiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Consiliul Județean și Fundația Comunitară.

În cursul zilei de vineri, 27.03.2020, a avut loc acțiunea propriu-zisă de distribuire de materiale de protecție pentru peste 250 de medici de familie din județul Sibiu. Acțiunea a fost organizată și coordonată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, la baza sportivă „Pompierul”. Aceasta a fost prima rundă de distribuiri, în cadrul căreia medicii de familie au primit mănuși și viziere, urmând cât de curând distribuirea și altor materiale de protecție, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

„În urmă cu aproximativ o săptămână, la propunerea doamnei viceprim-ministru Raluca Turcan, s-a luat această inițiativă, de a veni în sprijinul medicilor de familie, întrucât în această perioadă dificilă pentru noi toți, orice sprijin contează. Pentru că ne confruntăm cu o lipsă destul de mare de materiale și echipamente de protecție, fiind dificil de achiziționat, am încercat să oferim o mână de ajutor medicilor de familie. De îndată ce Fundația Comunitară Sibiu ne-a oferit sprijin financiar, doamna viceprim-ministru Raluca Turcan ne-a ajutat cu achiziționarea, astfel încât aceste materiale să ajungă în timp util la medici. Ne-am fi dorit să putem face mai mult, să acoperim o parte mai mare din nevoile pe care aceștia le au, încă nu abandonăm ideea de a-i sprijini în continuare cu tot ce putem. Pe această cale doresc să mulțumesc tuturor celor implicați pentru promptitudinea de care au dat dovadă și pentru tot sprijinul acordat în achiziționarea și transportul rapid al acestor materiale, în special doamnei Raluca Turcan”, transmite prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

Fundația Comunitară Sibiu a achiziționat echipamentele de protecție în limita posibilităților stocurilor disponibile găsite. „Medicii de familie sunt cei care zilele acestea duc greul în mijlocul comunităților, acolo unde viața merge mai departe și restul afecțiunilor și problemelor de sănătate nu s-au pus pe pauză. Vom continua alături de donatori și instituțiile partenere să contribuim la eforturile salvatorilor din primele linii, chiar dacă și noi ne luptăm cu lipsa echipamentelor de pe piață”, precizează Ciprian Ciocan, Directorul executiv al Fundației Comunitare Sibiu.

 

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Medic de familie Sibiu

    Au fost distribuite 10 perechi de manusi pentru un cabinet de medicina de familie in care functioneaza 2 persoane si un plastic din care sa ne compunem o viziera. Unii au primit aceasta farama de materiale sanitare ceea ce nu se poate numi ajutor ci doar dorinta de a crea o imagine pt firma care a distribuit

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact