X
Sibiu Mihai Viteazu blocuri (7)

Îndemn către proprietarii de apartamente: ”să nu mai percepem chirie în această perioadă”

În contextul extinderii efectelor economice generate de pandemia Covid-19, proprietarii unor apartamente închiriate în Sibiu au anunțat că suspendă plata chiriilor pentru o perioadă de trei luni.

Anunțul vine din partea Alinei și lui Sorin Huciu, dezvoltatori imobiliari care dețin și câteva apartamente închiriate unor alte persoane, și se dorește un îndemn către ceilalți proprietari de imobile închiriate în Sibiu și nu numai. Asta în contextul în care au apărut deja semnale că există cazuri în care chiriașii trebuie să își găsească alt loc de trăit, din cauză că proprietarii apartamentelor în care locuiesc au refuzat renegocierea clauzelor: este cazul unei familii care să se mute din Sibiu în alt județ, cel mai târziu la jumătatea lunii aprilie. Și asta din cauza faptului că soțul care lucra în transporturi a rămas fără loc de muncă, singurul venit al familiei fiind indemnizația de creștere a copilului, insuficient pentru a mai acoperi cheltuielile generate și de chirie. ”Am fost profund dezamăgită în această dimineață, când am văzut postarea unei tinere familii, care nu își mai poate plăti chiria în această perioadă extrem de dificilă pentru toți. Ei s-au lovit de lipsa de înțelegere a proprietarului, de aceea vă îndemn pe toți să fim uniți și solidari în aceste momente și toți care avem spații în chirie să nu mai percepem această chirie câtă vreme durează și starea de urgență. Noi așa am procedat cu chiriașii noștri, chiar dacă nu ne este ușor nici nouă. Vă îndemn pe toți la umanitate. Haideți să fim solidari în fapte, nu în vorbe”, este îndemnul lansat de Alina Huciu, prin intermediul paginii ei de Facebook.

Perioada pentru care ea și soțul său au decis să suspende încasarea chiriei este de trei luni. ”Am decis să fie o astfel de perioadă mai lungă decât cea instituită prin starea de urgență deoarece oamenii cu siguranță vor avea nevoie de mai mult timp pentru a-și reveni din punct de vedere financiar”, a declarat Sorin Huciu, pentru Turnul Sfatului. El speră ca demersului lor să se alăture proprietarii a cât mai multor spații închiriate.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

23 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dracu

  V-ati trezit voi dupa ce ati furat si v-ati umplut buzunarele sa faceti pe desteptii… Eu am un ap in chirie si mai bine il tin gol decat sa stea cineva degeaba acolo. Mai lasati-ne cu arogantele astea. Voi construiti niste mizerii de locuinte si le vindeti la pret de lux, de 10 ori mai scumpe. Si acum dati voi lectii de moralitate si bunatate. Sunteti psd-isti cumva?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Huciu alina

   Innainte sa blamați ar trebui sa fiți informat.Noi suntem printre puținii care am construit la o calitate superioară și cu mult sub prețurile practicate in piața .Casian Residence este pagina proiectului unde puteți vedea contrariul celor expuse de Dvs.Stiu ca in mare parte dezvoltatorii și -au batut joc de construcții dar nu este și cazul nostru.Si răspunsul e NU ,nu suntem PSD -isti,suntem chiar victima statului condus de PSD !!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dezamagitul

  Orice apartament / bun imobiliar cate nu aduce venit inseamna ca produce pierdere financiara fiindca trebuie platit impozitul pe proprietate, verificarile centralei si a instalatiilor, taxele comune de scara de bloc…samd. In plus , daca e locuit, elementele interioare se uzeaza, nu e ca in cazul conservarii

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dracu

  Nu mai veniti cu idei tampite. Sunt de acord ca ar trebui ajustate chiriile pe 3 luni. Dar nu anulate…. Oricum, marii dezvoltatori au denaturat toata piata…

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dracu

  Aici m-ati atins…cu victima psd. Ca noi toti dealtfel. Imi cer scuze daca v-am inclus in aceeasi oala cu toate gunoaiele. Recunosc, nu stiu cine sunteti si cum lucrati. Dar sa elimini chiriile nu mi se pare o actiune prea calculata. Una e sa sprijini si alta e sa dai pomeni. Ganditi-va si la altii care depind de acei bani. Mai ales, ca dezvoltatori imobiliari, mai bine taceati. Dezgustul faza de dezv e maxim, chiar daca voi sunteti altfel. Imi pate rau, dar asta e situatia.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doamne fereste!

  Super! Haideti sa nu mai plateasca Nimeni, Nimic, Nimanui si sa vedeti cu ce viteza ajungem la DEZASTRU! Nici nu mai avem nevoie de Covid 19..

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doamne fereste!

  Haideti sa mergem si la alimentara sau la piata sau farmacie, sa ne dea gratis, nu? Sa fie solidari, nu? de ce sa ne ceara bani?

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Isidor

  Ma deranjeaza false lectii de moralitate si false indemnuri la caritate din partea unora care au probabil conturile pline pana la refuz, si s-au gandit ei sa para filantropi in ochii concitadinilor. Unde mai pui ca o donatie nu trebuie trambitata pe Facebook, sa “moara dushmanii” de oftica la auzul marinimiei noastre. Daca faci un act bun, il faci pentru tine si constiinta ta. Cand te-ai laudat peste tot cu el, justificand ipocrit ca tu dai exemplu, nu mai e act de caritate, e publicitate. Hai ca n-ati fost primii, e un exemplu de cand lumea, i se spune pilda vamesului si a fariseului

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un cetatean

  Azi , mâine nu veți mai avea cui închiria , apartamente noi făcute cu bani putini , mai rau ca cele confort 3 de pe vremuri . Iaca a ajuns scadentă la mulți ! Era și timpul . Vâlcea va pleca acasă , ca nu mai are ce face in sibiu iar marii dezvoltatori imobiliari se vor uita la blocurile lor de rahat !

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cris

  Totul e murdar in Sibiu, strazile sunt pline de praf, cersetorii sunt la locurile lor ca de obicei pe Mihai Viteazul, degeaba curata putin in fata blocurilor principale, aleile sunt jegoase,
  spalati naibii tot Sibiul cu apa macar daca altceva nu aveti, dar nu numai strazile TOT

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cititor

  HA ha ha, cine are tupeul sa vorbeasca. Dezvoltatorii din Ro care au castiguri uriase, marind artificial pretul pietei imobiliare. De ce nu faceti public si profitul net / fiecare apartament obtinut in urma vanzarii? In lumea civilizata, averile se fac in generatii, la noi … unul care vinde cateva apartamente devine milionar. De carton, evident.
  Pai n-aveti decat voi sa nu mai percepeti chirie. Cei care au un apartament inchiriat, isi completeaza veniturile pentru a trai …

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gabriel Govoreanu

  Îi cunosc pe acești oameni, întâmplător am văzut știrea și citind comentariile vis a vis de acțiunea acestora sunt puțin revoltat. Nu cred că le-a fost ușor să ajungă cu proiectul lor imobiliar până unde au ajuns și drept să spun, părerea mea, construcția este calitativ peste multe care se construiesc în Sibiu. Sunt oameni implicați care muncesc și punct. Restul părerilor sunt de prisos, repet îi cunosc pe acești oameni și în relația cu mine au fost respectabili de la A la Z.
  Felicitări pentru inițiativă și din partea mea aveți respectul cuvenit pentru această acțiune .

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Victoria

  Alina daca tot sunteti așa solidari, de ce nu ajutați familia căreia i-ati vazut postarea?
  Părerea mea e că suspendarea chiriilor nu e o varianta buna cel puțin pentru cei care au un venit din asta și depind de el, ci doar sa se scadă un anume procent.

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Catalin

  Este un gest absolut admirabil din partea unor oameni care au avut parte de multe nedreptăți și care, chiar dacă sunt dezvoltatori imobiliari, nu înseamnă că dorm cu capul pe perne cu bani.
  Cred ca în aceasta perioada ar trebui ca toți proprietarii sa ofere reduceri cuprinde între 30-50% minim, asta dacă chiar sunt dependenți de banii proveniți din încasarea chiriei. Trebuie înțeles faptul ca foarte mulți chiriași sunt în șomaj tehnic, iar acest lucru este împotriva voinței lor, cred cu tarie ca toată lumea și-ar fi dorit sa își permită sa achite integral chiria și sanu trecem prin aceasta perioada total neplăcută!

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sî eu

  Traian Deleanu si-a gasit alți stăpâni. Sunt impresionat până la vomă de “victimele” pesedeului ahtiate după reclamă. Sa plece oltenii! Sa vină arabii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact