Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Prefectul către ALDE: ne confruntăm cu o situație fără precedent, însă nu avem nici un motiv să considerăm că există o „situație de criză medicală, la nivelul județului Sibiu”

Prefectul către ALDE: ne confruntăm cu o situație fără precedent, însă nu avem nici un motiv să considerăm că există o „situație de criză medicală, la nivelul județului Sibiu”

După ce ALDE Sibiu a acuzat Prefectura de faptul că este depășită de situație, Mircea Crețu, prefect de Sibiu, a transmis o reacție în care spune că nu se consideră, la momentul actual, că la nivelul județului nostru ar exista o situație de criză medicală. 

În urmă cu mai puțin de 24 de ore, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților Sibiu a făcut public un mesaj adresat Instituției Prefectului Sibiu, în care acuză că reprezentanții Prefecturii nu comunică eficient. În replică la aceste acuzații, Mircea Crețu, prefectul Sibiului, a transmis la rândul său un mesaj.

Redăm răspunsul prefectului mai jos:

„În plină criză de pandemie, ALDE Sibiu, prin conducerea sa, a lansat un apel public către Instituția Prefectului Județului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu. În acest context, atragem tuturor atenția asupra faptului că, în actuala perioadă deosebit de dificilă, instituțiile administrației publice lucrează în regimul Stării de Urgență. Comunicarea publică este limitată la informațiile strict legate de modul în care este organizată activitatea instituțiilor implicate direct, pe plan local, în combaterea epidemiei COVID-19. Alte informații statistice, țin de autoritatea și competența Comitetului National pentru Situații Speciale de Urgență. Acest lucru nu contravine Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Acum transparența instituțiilor publice este specifică Stării de Urgență, și cel mai important lucru este ca informațiile oficiale să fie recepționate de către toți cetățenii. Trebuie să înțelegem cu toții că ne confruntăm cu o situație fără precedent, însă cu toate acestea nu avem nici un motiv să considerăm că există o „situație de criză medicală, la nivelul județului Sibiu”. Sunt greutăți noi, provocate de criza virală, însă instituția pe care o conduc, împreună cu toți cei responsabili, depun toate eforturile pentru a gestiona și depăși cu bine această încercare.

Așadar, nu doar politicienii, ci și cetățenii ar trebui să înțeleagă provocarea prin care societatea noastră trece, situație pe care sunt convins că o vom depăși cu bine, prin unitate, solidaritate civică responsabilitate și viziune patriotică.

În încheiere, doresc în numele Instituției Prefectului Județului Sibiu să îi  asigur pe concetățenii noștri că, în măsura atribuțiunilor ce ne revin, în actuala Stare de Urgență, ne străduim să facem față crizei virale, prin toate căile și metodele legale, dar și cu deplină conștiință a datoriei față de comunitatea sibiană”, a transmis Mircea Crețu.

Mesajul ALDE Sibiu către Prefectură: 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Top secret

Acum 3 ani

Frumos, întîi mor oamenii și după aceea le facem testul .Rezultatul putem să - l aflăm și la anul. Treziți - vă orele contează.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus