Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Fragmente din basme,citite online de actorii de la Gong. Clădire luminată în albastru

Fragmente din basme,citite online de actorii de la Gong. Clădire luminată în albastru

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu marchează Ziua Internațională a Cărții pentru Copii, dar și Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

Din 1967, Ziua Internațională a Cărții pentru Copii este celebrată în toată lumea în data de 2 aprilie, ziua de naștere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen. Scriitorul danez, născut în 1805 la Odense, a încântat generații de copii cu povestiri, precum Hainele împăratului, Fetița cu chibrituri, Rățușca cea urâtă sau Micuța sirenă. Actorii Teatrului „Gong” din Sibiu vor citi azi fragmente din basme, dar și poezii, pentru a promova schimbul de cărți pentru copii și de a-i provoca, totodată, pe cei mai tineri, să citească o carte nouă. Înregistrările vor fi distribuite pe pagina de Facebook a teatrului.

Fațada Teatrului „Gong” va fi iluminată simbolic în albastru în semn de solidaritate cu cele peste 30.000 de persoane cu autism din România. La recomandarea Organizației Națiunilor Unite, data de 2 aprilie marchează, încă din anul 2008, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. La nivel internațional culoarea albastră și puzzle-ul sunt asociate celor cu tulburări de spectru autist. Stigmatizarea și discriminarea asociate cu diferențele neurologice rămân obstacole substanțiale în calea diagnosticării și a terapiilor, o problemă care trebuie abordată atât de factorii de decizie publici din țările în curs de dezvoltare, cât și de țările donatoare.

foto Dragos Dumitru

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus