X
foto MApN

Iohannis: am solicitat Guvernului un bonus lunar pentru personalul care lucrează cu pacienţi COVID

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a solicitat Executivului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor şi personalului medical care lucrează cu pacienţi infectaţi cu COVID-19.

În acest sens, şeful statului a menţionat “un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună”.

El a vorbit înaintea unei videoconferinţe cu premierul Ludovic Orban, cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, şi cu reprezentanţi ai instituţiilor locale despre situaţia epidemiologică de la Suceava.

“Am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor şi personalului medical care lucrează cu pacienţi COVID. Şi vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii şi personalul medical care lucrează cu pacienţi COVID ar fi un bonus onorabil”, a spus preşedintele, citat de Agerpres.

El a subliniat că angajaţii din sistemul medical sunt “linia de apărare împotriva pandemiei” şi sunt într-o situaţie “de stres major”.

“Personalul medical, medicii noştri, sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei. Avem încredere în ei, ne punem speranţele în ei, dar trebuie să fim foarte conştienţi că pentru ei este o situaţie de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem aşteptări mari de la ei şi atunci, în consecinţă, cred că este corect să recunoaştem această situaţie şi să recunoaştem, evident, că este nevoie şi de un pic mai mult decât cuvinte frumoase”, a afirmat Iohannis.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Domnariu Ghita

  Il mai tineti minte pe Ceausescu cand urla de la balcon ca mai pune 100 de lei la salariu? Nu mai stiu continuarea povestii, ma ajuta cineva?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Voltaire

  E bine si asta dar ca nu se sperie virusul daca ai 500 in plus la salar si tot iti trebuie echipament de protectie ca sa nu-ti omori familia. Altfel mai bine iti dai demisia.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Marcu

  500 de E in plus.. Ahahaaha. Multi doctori ii faceau in 2 zile din spagi astia 500… Sa fim seriosi… Va amintiti toti doctorii aia fara fund la buzunare? Cica tot astia sunt acum la rand sa va salveze vietile! Stati in casa! Asta e singurul mod de a scapa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact