X
foto MApN

17 familii din Alțîna sunt în izolare, după ce un pastor a fost infectat cu SARS-CoV-2

17 familii au fost izolate în Alțîna după ce un pastor a ajuns în Spitalul din Sibiu cu suspiciune de infectare cu noul coronavirus. Totul s-ar fi întâmplat în a doua jumătate a lunii martie, când pastorul s-ar fi simțit rău și a chemat ambulanța. Asistenta de la dispensarul din comună spune că cei de la DSP au fost în Alțîna și i-au anunțat că au un caz confirmat de coronavirus. A urmat o anchetă în urma căreia familiile au fost izolate. Pastorul obișnuia să ducă oameni cu mașina la muncă sau să-i ajute să-și procure alimente.   

Un număr de 17 familii se află în izolare în Alțîna după ce un pastor ar fi fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus. Pastorul obișnuia să ducă cu un microbuz oamenii la muncă, în Sibiu sau făcea fapte caritabile și îi ajuta șă-și procure alimente. Din păcate, în 24 martie acesta a fost luat de un echipaj SMURD, pentru că s-a simțit rău.

„Da, acum vreo săptămână am avut cazul acesta, dar nu ne-o comunicat nimeni nimic. Bărbatul s-a simțit rău, el are diabet, a fost internat la Agnita, apoi a fost dus de urgență la Sibiu, dar nu mai știu nimic de el”, spune Ioan Bucșa, primarul din Alțîna.

Mai multe detalii a dat, însă, Mihaela Neamțu, asistenta de la Dispensarul din comună.

„Da. Noi am avut săptămâna trecută. Sâmbătă, în 28 martie, a venit la noi d-na doctor Moraru, de la DSP și ne-a spus că avem un caz. Despre dânsul nu ne-a spus nimic până sâmbătă dimineața la nouă când a venit dânsa și ne-a spus că a reacționat la tratament. Persoanele care au fost cu dânsul și care pe care i-a dus la muncă la Sibiu, noi pe toți i-am izolat. Sunt 17 familii izolate. De la DSP ni s-a spus că este caz confirmat. Dânsului marți i-a fost rău, a chemat salvarea de la Agnita. A venit SMURD-ul de la Agnita, apoi a fost dus cu salvarea la Sibiu. Când au venit de la DSP și ne-au spus că e caz confirmat noi am făcut anchetă i-am izolat pe toți cei care au avut tangențe cu dânsul, dar mai multe nu știm să vă mai spunem, pentru că nu ne-au mai anunțat nici pe noi nimeni, nimic”, a spus asistenta.

Potrivit acesteia, pastorul transporta oameni la serviciu, dar făcea și fapte bune.

„Ducea oameni de la noi, din Țigănie, cum se numește aici o zonă, să-și cumpere alimente, dar când am anchetat cazul ne-au spus că de două săptămâni nu au mai avut contact cu el. Oricum au fost toți izolați. Până în momentul de față, în Alțîna, n-au mai fost suspiciuni de infectări cu coronavirus. Oricum ținem legătura permanent cu toți cei izolați”, mai spune asistenta.

La spitalul din Agnita a ajuns în data de 24 martie, potrivit informațiilor oferite de Iosif Nicolae Prișcă, managerul spitalului. Omul a stat trei ore în spital după care a fost transferat la Spitalul din Sibiu, unde se află internat și astăzi.

„S-a întâmplat pe 24 martie. A ajuns în spitalul din Agnita adus de SMURD, el fiind diabetic și nu mai avusese medicamentație de câteva zile bune. I s-a făcut triajul la urgențe, după care a fost consultat de d-na doctor și asistenții de acolo. Am făcut anchetă epidemiologică, și l-am transferat la Sibiu. A stat aproximativ trei ore la noi, iar tot personalul care a intrat în contact cu el a fost echipat. Cu toate acestea, tuturor celor care au fost în contact direct cu el mai mult de 15 minute, le-am recomandat să stea acasă, astfel încât să avem siguranță”, a mai spus managerul.

Foto Arahivă

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian SB

  Mesaj (de linistire) pt cei care inca mai cred in autoritățile sibiene (dsp, consiliu, sp.judetean,prefectura) si sunt de acord cu metoda asta de comunicare si cu cea de testare, adica testezi pe cei care sunt în stare grava, sau eventual testezi după ce mor, si testezi cativa pe zi: Noi avem 27 persoane pozitive. Ce e in plus, sunt minciuni si încercări ale cititorilor de a induce panica… Ca spania sau Italia sau altele care vin tare din urma, se confrunta cu dezastre, 7500 de pozitivi noi pe zi, 1000 decese pe zi, si ca fac zeci de mii de teste pe zi, alea sunt minciuni, manipulari si pe noi romanii, zmei, nu ne interesează. Noi avem tot ce ne trebe.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Erlkonig

   Hai vira cu fake news si parererile panicarde. Adica, de ce am crede ce-ti transmite gabi sa postezi, si nu autoritatile? Turnul Sfatului, va faceti ca nu vedeti ca asta face copy-paste la “parerea” asta pe toate articolele?

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  axxy

  apropos de verificarea masurilor de izolare/ carantinare …rog DSP Sibiu sa verifice zona Turnisor unde au fost primele doua cazuri de deces (sot – sotie) si de unde exista semnale ca membrii familiilor de acolo se plimba nestingheriti pe strada, intra in magazinele din zona si fac gesturi nepotrivite, contamineaza marfurile de pe raft… poate ar fi bine sa fie testati si ei si vanzatorii de la magazinele din zona (magazinul non stop, Liedl, etc. ). Si asta pana nu e prea tarziu…

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibianca

  Numele pastorului nu se da online. Toba satului stie deja cine ar pute fi infectat. Comunitatea isi cunoste membrii si obiceiurile lor. Iar pentru acel Sibian SB Asa au vorbit si chinejii inainte de marele val. Sper sa nu inmultiti randul celor infectati. Stat acasa si daca iesiti pastrati distanta sociala. Orice altceva este antisocial si ma tem ca o sa cunoasteti rigorile legii (dau a bolii)

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian SB

  Erlkonig, ti-am răspuns la celălalt articol, unde da, am pus acelasi comentariu pt ca e acceasi tema, iar daca suntem mai multi ca mine poate autoritățile au bunul simt sa faca teste, totuși judetul e mare, orașul la fel, lumea a circulat mult toata feb si martie iar romani veniti din vest avem ca nicio țară din europa. TS e un ziar liber, Sibiul e un oraș democrat si lumea in general spune ce are de spus, asa ca postez ce cred eu ca e benefic si cand cred. Nu lucrez ca tine la bugetari, nu am facut si nu fac parte din vreun partid politic, din vreo comisie sau din vreun club, asa ca explica-ne tu la cititorii cu păreri, cine e Gabi de care zici. Nu ca ar conta prostiile tale, dar de curios.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact