X
imprimanta 3d inginerie

Facultatea de Inginerie s-a alăturat tinerilor care produc și donează viziere în Sibiu

Facultatea de Inginerie a Universității Lucian Blaga din Sibiu contribuie la proiectul voluntarilor care produc și donează viziere, punând la dispoziția lor imprimante 3D.

Tinerii sibieni care în ultimele zile au creat mai multe viziere pe care le-au donat celor care se află în prima linie în lupta împotriva răspândirii coronavirusului au parte, de câteva zile, de și mai mult ajutor. Anunțul a fost făcut de Diana Iamandi, parte a echipei care se ocupă de viziere, pe pagina sa de Facebook. „Facultatea de Inginerie a ULBS ne pune la dispoziție toată puterea de printare 3D (nu doar cea din poză), în vederea realizării vizierelor și a altor dispozitive medicale. Tot ce producem se DONEAZĂ personalului medical și de urgență”, a transmis Diana.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, Gabriel Racz, decanul Facultății de Inginerie, a explicat că decizia de a se alătura inițiativei a venit în mod firesc. Profesorul spune că în medie pot fi create aproximativ 25 de viziere pe zi.

„Ca pe toată lumea, spiritul umanitar ne-a convins să ne alăturăm în aceste momente grele prin care trece toată lumea. Am zis că dacă putem ajuta de ce să nu o facem. Noi printăm 3D suporții pentru vizierele create pentru medicii din Spitalul Județean Sibiu și nu numai. Noi avem mai multe astfel de aparate, însă procesul de printare tridimensională a suporților durează destul de mult, astfel că reușim să printăm în medie cam 25, poate 30 de suporți. Avantajul este că oferă un confort mult mai mare celor care poartă vizierele”, explică decanul.

Puteți susține inițiativa cu donații pe http://maratonsibiu.ro/un-spital-o-comunitate/

Mai multe informații despre acest proiect veți găsi și aici: Un grup de tineri creează viziere pe care le donează medicilor și polițiștilor din Sibiu

200 de viziere donate de Plastic Pro, către Spitalul Județean Sibiu

Spiritul civic a fost întâlnit și la sibienii de la Plastic Pro, care au donat câteva sute de viziere, către spitale, poliție și Crucea Roșie. Ultima tură a numărat 200 de viziere, pe care le-a primit Spitalul Județean Sibiu.

„Radu Costea de la Aria Sibiu le-a dus pe acestea din urmă la spital și le-am donat prin Asociația Medicală pentru Educație și Recuperare, de care acesta se ocupă. Sunt ultimele viziere pe care le-am mai făcut. Înainte de asta am mai dat la Spitalul de Pediatrie, la Spitalul de Psihiatrie, Poliție, la Crucea Roșie, dar și la spitalul din Cisnădie”, a povestit Radu Cotuțiu, din partea Plastic Pro Sibiu.

plasticpro viziere plasticpro viziere1

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Till Eulenspiegel

    Tehnica de virf!Da’ toata injineria ulebista sibiana plus Continental pot sa faca un ventilator medical sau doar sa indoaie tiple?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact