Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Baza Vointa va fi scoasa la vanzare

Consilierii locali sibieni au pus în discuţie, în ultima şedinţă a Consiliului Local, o decizie a prefectului Constantin Trihenea, care contesta o hotărâre aprobată în şedinţa anterioară referitoare la viitorul bazei sportive Voinţa. Argumentele prefectului în favoarea revocării acestei hotărâri nu au convins nici măcar consilierii locali ai PD-L, pentru că doar unul dintre ei a votat pentru revocarea hotărârii de CL. Astfel, Consiliul Local Sibiu şi-a menţinut hotărârea de luna trecută, pentru vânzarea terenului de construcţii de sub şi aferent bazei sportive Voinţa Sibiu. "Vânzarea bunului este perfect valabilă în condiţiile în care hotărârea atestă apartenenţa la domeniul privat a terenului şi mai departe respectă dreptul de preemţiune conferit de Legea nr. 1/2005, în art. 107, alin 2, 3, 4, în favoarea UJCM Sibiu, aprobând bineînţeles şi modelul de ofertă privind exerciţiul dreptului de preemţiune. Invocarea de către Instituţia Prefectului că doar Guvernul României ar putea hotărî asupra terenului, de asemenea, nu este fundamentată, întrucât menţiunea din Cartea funciară nr. 7069 Sibiu, proprietatea "statului român şi în folosinţa fără termen şi fără plată a UJCM Sibiu" nu face altceva decât să se plieze perfect pe dispoziţiile art.107 din Legea nr. 1/2005", se arată în punctul de vedere al Primăriei Sibiu, semnat de secretarul Dorin Nistor. înaintea şedinţei de azi, prefectul Sibiului a declarat că, dacă reprezentanţii CL nu vor revoca hotărârea în discuţie, o va ataca în contencios administrativ.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus