Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Anisie: Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea avea loc în iulie, fără materia din semestrul doi

Anisie: Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea avea loc în iulie, fără materia din semestrul doi

Școlile rămân închise pe toată perioada stării de urgență, iar elevii care susțin examenele naționale vor primi subiecte din materia predată până la data de 10 martie, a anunțat ministrul educației Monica Anisie, în cadrul unei conferințe de presă. De asemenea, evaluările claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și olimpiadele și concursurile școlare au fost anulate.

Monica Anisie, ministrul educației a susținut o conferință de presă în legătura cu situația derulării anului școlar în perioada stării de urgență. Astfel ministrul a precizat că toate unitățile școlare rămân închise în perioada următoare, iar examenele naționale vor fi susținute din materia predată până în 10 martie. „Vreau să fac precizarea încă de la început că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România, precum și de măsurile comunicate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Așa cum am mai menționat, de altfel, în contextul informațiilor deținute până în prezent privind evoluția pandemiei de coronavirus, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță. În funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Conform informărilor primite de la Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență am emis și un Ordin de Ministru prin care am anulat simulările examenelor naționale, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a dar și olimpiadele și concursurile școlare”, a declarat Monica Anisie.

Anulate vor fi și sesiunile speciale ale Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, examene susținute de olimpici. În ceea ce situația școlară a elevilor, aceasta se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul. Subiectele pentru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020. Ministrul a vorbit și despre calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare și la grădiniță, dar și despre calendarul privind mobilitatea personalului didactic. Acestea vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data începerii cursurilor. În încheiere s-a vorbit și despre salariile cadrelor didactice. Dascălii au fost asigurați că nu vor intra în șomaj tehnic.

Monica Anisie a atras atenția asupra faptului că toate aceste informații ar putea suferi modificări, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus și a deciziilor luate la nivel național.

Sursa foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

///

Acum 3 ani

Ce elevi norocosi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus