X
coronavirus farmacie (6)

Lista farmaciilor care au dezinfectant, măști, mănuși sau medicamentele căutate în această perioadă

Multe dintre produsele necesare în această perioadă, cum ar fi măștile, dezinfectantul, mănușile sau o parte dintre medicamentele necesare bolnavilor cronici se găsesc foarte greu în farmacii. Acesta este motivul pentru care, cu sprijinul reprezentanților Colegiului Farmaciștilor din Sibiu, Turnul Sfatului a întocmit o listă cu farmaciile unde se găsesc aceste medicamente și produse. Există, totuși, precizarea că farmaciile care au răspuns au stocuri mici din medicamentele și materialele sanitare solicitate. În afară de Plaquenil pentru care trebuie justificată comanda, pentru celelalte medicamente farmaciile primesc cantități mici care se epuizează destul de repede. Publicația noastră va reveni periodic pentru a reactualiza aceste informații.

Mai multe dintre farmaciile din Sibiu au răspuns solicitării Turnul Sfatului, prin intermediul Colegiului Farmaciștilor, filiala Sibiu de a preciza unde să găsesc o parte dintre medicamentele și produsele sanitare care se găsesc mai greu pe piață în această perioadă. Totodată, reprezentanții Colegiului Farmaciștilor spun că, în acest moment, se vorbește despre o aprovizionare periodică și se face apel la pacienți să nu facă stocuri mari acasă, astfel încât alți pacienți să rămână fără medicație.

Mai jos puteți citi farmaciile și produsele pe care le dețin. Precizăm că nu au răspuns toate farmaciile.

Dezinfectant se găsește la farmaciile DEFASIB, SAN MARCO, APOTEKA, CATENA, POLISANO, GEDEON RICHTER și DONA.
Măști se găsesc la farmaciile APOTEKA, SAN MARCO și ALPHAMED.
Mănuși se găsesc la farmaciile APOTEKA, DEFASIB, BETAFARM AVRIG.
În ceea ce privește medicamentul Euthyrox farmaciile primesc cantități mici dar, având în vedere că pacienții așteaptă de mult, aceste stocuri se epuizează repede.
Teotard 200 se găsește la farmaciile APOTEKA, DEFASIB, CATENA, GEDEON RICHTER și BETAFARM AVRIG.
Concor se găsește la farmaciile APOTEKA, DEFASIB, CATENA, ECOFARMACIA, SENSIBLU, POLISANO și FARMACOM.
Paracetamol se găsește la farmaciile APOTEKA, DEFASIB, CATENA, ECOFARMACIA, SENSIBLU, HELP NET.
Cu privire la Plaquenil nicio farmacie nu a primit decât în mod justificat pentru boli autoimune – justificare cu rețetă.
Novothyral nu se găsește în nicio farmacie.
Siofor/Meformin – GEDEON RICHTER are Meguan iar farmaciile APOTEKA au Daltex.

Foto arhivă

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anca

  Incep sa cred ca totul este o mascarada, ne betem joc de masuri. Toti medici spun sa nu ducem mana la gura, nas, ochi iar destepti de la conducere ne spun sa purtam masca, ochi nu trebuie protejati? Degeaba pui masca si nu pui ochelari de protectie !

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   kokos

   Daca fiecare persoana ar purta masca , atunci toata lumea ar fi protejata pt. ca virusul se transmite prin tuse , stranut sau vorbit.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   cititor

   Doar ca, cele de pe Emag (am rasfoit 3 pagini) sunt artizanale. Bumbac, hartie, etc … Adica clasicul romanism “merge si asa …” al unor “antreprenori” de ocazie. Pentru ca o masca sa fie cat de cat eficienta, trebuie sa respecte anumite standarde. Prin cele de bumbac virusii cam circula in voie. Mai mult, sunt convins ca, multi utilizatori nu le dezinfecteaza dupa fiecare folosire, facand astfel mai mult rau decat bine intrucat tin in apropierea cailor respiratorii o posibila sursa de infectie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact