X
barna (6)

Propunerile USR pentru economie: Impozitarea pensiilor speciale și a salariilor bugetarilor ”de lux” cu 90%

Președintele USR, Dan Barna, spune că nu numai statul trebuie să se sacrifice, ci și toți aceia care beneficiază, completând astfel ultimul mesaj al președintelui Klaus Iohannis, în care cerea reevaluarea tuturor cheltuielilor statului. ”„Sacrificii” trebuie să facă acum pensionarii speciali, cei care primesc, fără să fi contribuit, pensii de câteva zeci de ori mai mari decât pensia minimă din România. „Sacrificii” trebuie să facă și bugetarii de lux, care adună în fiecare lună salarii uriașe și tot felul de indemnizații de participare în CA-uri și AGA-uri la instituții și companii de stat, doar pentru că sunt reprezentanți sau apropiați ai partidului la putere. „Sacrificii” trebuie să facă și baronii locali, mult prea obișnuiți să folosească banul public pentru a umfla conturile firmelor lor de casă prin programe ca PNDL și care risipesc bugetele locale pe tot soiul de evenimente menite doar să le îmbunătățească imaginea publică”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR propune de asemenea reducerea la 300 a numărului de parlamentari, digitalizarea instituțiilor publice, inventarierea activelor statului și valorificarea celor care consumă resurse și accelerarea intrării fondurilor europene în economie.

Lista celor cinci măsuri pentru ajustarea cheltuielilor statului propuse de USR

 1. Impozitarea pensiilor speciale în plată cu 90%
 2. Impozitarea cu 90% a salariilor bugetarilor de lux
 3. Rectificarea bugetelor locale pentru a redirecționa banii de la festivaluri spre spitale
 4. Reevaluarea drastică a contractelor PNDL de care profit baronii locali
 5. Revizuirea agențiilor, autorităților, companiilor de stat ineficiente

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Raspandache

  Să zică și ei, că nu-i doare gura. Oricum știu că nimeni, niciodată, nici chiar ei, nu vor tăia pesiile speciale. De lătrat din opoziție e floare la ureche, toți au făcut-o exact la fel.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ioo

  Demagogie pura! De ce? Pentru ca vor 90%! Nimeni nu va vota asta. Dar un 40-50% ar fi o cifra rezonabila si ar putea fi chiar acceptata.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Inspectorul Javert

  În ultimele zile ,se pare că președintele României a promulgat o lege care spune că se va mării salarile unor categorii de bugetari .Mă întreb cum de nu i-a paralizat mâna președintelui atunci când a promulgat această lege .

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  democratia

  Nu era mai simplu sa spuna ca se vor acorda numai 10% din pensiile speciale si salariile de lux? Parea ceva pozitiv…asa cum au formulat suna a sfarsitul lumii….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact