X
tataru si turcan

Ministrul Sănătății, la Sibiu: în câteva zile, fiecare test făcut pentru Covid-19 va avea rezultatul în aceeași zi

Însoțit de vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a întâlnit în după-amiaza zilei de miercuri cu autoritățile locale ”pentru a verifica în teren” modul în care la Sibiu au fost implementate măsurile de reducere a impactului SARS-CoV-2.

Vicepremierul Raluca Turcan a dat asigurări asupra faptului că între executivul din care face parte și autoritățile sibiene există o colaborare bună. Totodată, ea a lăudat guvernul pentru modul în care a reacționat la problemele din județ. ”Am dorit ca în această întâlnire să asigurăm instituțiile locale de parteneriatul ferm cu executivul și acest parteneriat să se regăsească în măsuri utile, prompte bune, pentru comunitate. Guvernul a reacționat extrem de prompt la toate necesitățile comunicate de administrațiile locale. Fie că vorbim de ușurarea procedurilor pentru teste, asigurarea echipamentelor și așa mai departe”, a declarat Raluca Turcan. Totodată, ea a adus aprecieri și la adresa autorităților sibiene, care – spune vicepremierul – au anticipat și luat măsuri înainte ca acestea să devină obligatorii prin norme adoptate la nivel național. ”Și de aceea aici, la Sibiu, situația este mai bună”, a declarat Raluca Turcan. Ea a cerut sibienilor să respecte măsurile de distanțare socială și în perioada sărbătorilor pascale.

În ceea ce-l privește pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, acesta a remarcat faptul că Sibiul a fost mai pregătit ca alte județe în ceea ce privește stocurile de echipamente și materiale medicale. ”Deplasările în teritoriu sunt cea mai bună metodă de a verifica realitatea. Fiecare deplasare urmărește evaluarea unităților spitalicești, necesarul de materiale, protecția medicilor. La Sibiu am găsit atât o colaborare bună între autoritățile sanitare și administrațiile locale, cât și o capacitate de testare în creștere, astfel încât în câteva zile să ajungem la stadiul în care un test făcut să aibă rezultatul comunicat în aceeași zi. Datorită managementului local am găsit aici un stoc de echipamente cum nu am găsit în multe locuri”, a mai declarat Nelu Tătaru. În prezent, în Sibiu funcționează două linii de testare pentru noul coronavirus: una la Spitalul județean (cea donată de Fundația Con-A) și una la Spitalul de Pediatrie, capacitatea combinată a acestora fiind între 90 și 120 de teste pe zi (detalii aici). Pentru instalarea unei a treia linii de testare au fost alocați bani prin Ministerul Sănătății (90% din necesar) în cursul săptămânii trecute. Problema este că deși fondurile există, autoritățile locale nu reușesc să găsească astfel de echipamente disponibile pe piață.

El a promis că, în zilele următoare, noi stocuri de materiale și echipamente medicale vor fi livrate la nivel național, inclusiv la Sibiu, unde stocurile au fost aproximate de el ca fiind la un nivel ”mediu”, care se va îmbunătăți în perioada următoare.

Referitor la cazurile de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, ministrul Sănătății a arătat că astfel de situații fac parte din ”riscurile meseriei”. El a apreciat că raportat la alte județe, numărul de cazuri de la Sibiu este mic, ”chiar inexistent dacă ne raportăm cu Suceava”. Până acum, în județul Sibiu sunt confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus două trei cadre medicale.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mihaela

  Tot nu avem echipamente suficiente in spital!Spalam mastile si halate de protectie nu avem.Cele pt vizitatori se rup imediat,nu ofera protectie!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sanda

  De ras plâns. Este penibil in unele locuri din spital iar ministrul zice ca ce minunat e la sibiu.
  S-a donat o mulțime de bani si multe altele.
  Nici cand e cu virusul asta nu pot fi cinstiți!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibianca

  Astia cu politica lor ne omoara de vi! Vin in Sibiu de zici ca vin in campanie! Probabil sunt oamenii lor din partid care conduc spitalul alta explicatie nu am.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ioji

  Este o rusine ceea ce se intimpla….a fost prin sectiile spitalelor sa vorbeasca cu cadrele medicale? Stie ca sunt asistenti si medici care isi cumpara masti pentru ca nu sunt suficiente…stie ca mastile chirurgice sunt utile pentru a nu transmite, dar nu si pentru a nu primi virusii. A fost in laboratoarele de analize ca sa vada ce echipament au cadrele de acolo? Nu e posibil ca cei din laborator, asistentii si medici sa nu aiba la dispozitie protectie de unica folosinta…si nu echipamente refolosibile. Nu se doreste sa se ajunga ca in Italia…cu focare de pozitivi tocmai printre cei din spitale pentru ca echipamentele de protectie erau improvizate si insuficiente. In plus, nu intereseaza ca exista stocuri pt ca sefii spitalelor sa le arate unui ministru si sa fie laudati, iar pe sectii sau in laboratoare sa se dea in numar limitat sau deloc.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un Cetatean

  In Sibiu tot ce s-a cumparat si ce s-a miscat este datorita ONG-urilor, datorita Fundatiei Comunitare care a initiat strangerea de fonduri rapid, datorita lor s-au pus in miscare si autoritatile si doar datorita comunitatii sibiene si firmelor de aici s-au strans foarte multi bani pentru a se cumpara cele necesare. Autoritatile au asteptat sa fie impinse de la spate.
  Insa ma indoiesc ca stam asa de bine fata de alta orase.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Moczandc

  Doamna Țurcan,nu este credibilă,păsăricile care îi ies pe guriță au culoarea majorității din Țăndărei…Domnul Nelu Tătaru are dreptate să ne compare cu Suceava,doar din punctul acesta de vedere, stăm bine… dacă au dotare nu se datorează guvernului,iar statisticile le manipulează puterea , oricare ar fi ea….în timpul stării de urgență,nu se pune problema funcționării înțelegerii între autorități și spital…unde mai pui că sunt subordonate primăriilor….,așa că la românii care stau cu ochii numai la ce se comentează pe sticlă,bla,bla,bla-ul este mână pentru aplaudacii partidului….!!!!!!!😷😷😷😷

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact