Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Noi corturi amenajate pentru circuitele din Spitalul Județean Sibiu

Noi corturi amenajate pentru circuitele din Spitalul Județean Sibiu

Consiliul Județean Sibiu a obținut săptămâna trecută sprijin în dotări destinate Secției Oncologie din Spitalul Clinic Județean Sibiu. Este vorba de un cort de înaltă calitate, pentru triajul epidemiologic al pacienților oncologici care au nevoie să vină în spital pentru tratamente și internare de zi. În condițiile în care riscul de complicații în SARS-COV-2 pentru pacienții oncologici este unul crescut, înlăturarea posibilelor surse de infectare este cu atât mai importantă. Spitalul a organizat un circuit distinct pentru Secția Oncologie, mutată într-o clădire separată de circuitul medical pentru COVID, fiind amenajată și o intrare distinctă.

Cortul a fost montat și permite o măsură suplimentară, de triere epidemiologică. Înainte de a intra în secția propriu-zisă, pacienților li se ia temperatura și li se aplică chestionarul epidemiologic, pentru a putea depista eventuale semne de infectare cu coronavirus.

coronavirus cort triere triaj spital (2)

Sprijinul vine prin intermediul firmei Artex Building SLR din Arad și a fost posibil prin implicarea consulului onorific al Italiei la Sibiu, Italo Selleri.

Spitalul a mai obținut de asemenea două corturi ca donație din partea firmei Lanco, destinate cadrelor medicale, cu rol de vestiare. Aceste corturi au fost amplasate lângă corpurile de clădire care deserveau secțiile Oftalmologie și Dermatologie, clădiri care au fost incluse în circuitul pentru COVID, secțiile fiind mutate pe perioada pandemiei.

coronavirus cort triere triaj spital (3)

Mulțumim tuturor celor care se implică în sprijinul spitalului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus