Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Comisia Europeană a transmis mesajul sibianului aflat în misiune, în Italia. ”Naționalitatea nu contează în aceste momente”

Comisia Europeană a transmis mesajul sibianului aflat în misiune, în Italia. ”Naționalitatea nu contează în aceste momente”

Joe Stroescu, sibianul aflat în echipa de medici și asistenți medicali care au plecat la Milano, pentru a sprijini lupta împotriva noului coronavirus, a fost intervievat de portalul de știri al Comisie Europene. El a transmis un mesaj de unitate către statele Uniunii Europene. ”Sunt Joe Stroescu, vin din România, cu o echipă medicală. În total suntem 15 persoane. Am venit aici pentru a ajuta poporul italian în aceste momente. Ne-am lăsat familiile acasă, dar am venit pentru a ajuta familia Uniunii Europene. Nu contează dacă suntem români sau italieni, naționalitatea nu contează în aceste momente, trebuie să lucrăm împreună”, a fost mesajul sibianului, care a vorbit în limba italiană. ”Suntem toți parte din familia Uniunii Europene.  Sincere felicitări pentru doctorii și asistentele care, prin intermediul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, s-au înscris voluntar pentru a-și ajuta colegii”, apare scris pe pagina de Facebook a Comisie Europene.

Stroescu a făcut parte din echipa trimisă de România pentru a sprijini autoritățile din Turcia în urma cutremurelor

Maiorul Joe Stroescu face parte din corpul experților la nivel european specializați în intervenții în cazuri de dezastre și calamități, fiind membru al echipei RO-USAR (Romanian Urban Search & Rescue). În această calitate maiorul a făcut parte și din echipa trimisă de România pentru a sprijini autoritățile din Turcia în urma cutremurelor de la începutul acestui an.

Și alte țări europene și-au arătat sprijinul față de italieni prin trimiterea unor echipe medicale care să ajute în zonele cele mai afectate de răspândirea SARS-CoV-2. P lângă latura umanitară a acestor misiuni, autoritățile au vorbit și de faptul că acestea implică un schimb de bune practici și de transfer de cunoștințe.

Mulțumiri de la Salvini

Matteo Salvini, liderul partidului Liga, cunoscut pentru dese referiri la adresa imigranților români din Italia, a mulțumit României pentru gestul de a trimite personal medical pentru a ajuta spitalele din peninsulă în tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus. ”Au ajuns astăzi din România medici și infirmieri pentru a ajuta și pentru a combate virusul la Spitalul din Lecco. Un gest frumos de solidaritate și amiciție. Mulțumesc!”, a scris Salvini, pe pagina lui de Facebook, postând și mesajul Ambasadei României în Italia, care anunța sosirea personalului medical.

Postarea politicianului a strâns peste 17 mii de aprecieri și 7.200 de comentarii.

salvini facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus