X
coronavirus spital (10)

A decedat pastorul din Alțîna, confirmat cu SARS-CoV-2. Au fost identificate 101 persoane care au intrat în contact direct cu el

Pastorul din Alțâna, confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus în data de 27 martie, a decedat în 7 aprilie. Potrivit datelor furnizate de Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu, au fost identificate 101 persoane cu care aceasta a intrat în contact direct. Prefectul anunță că au fost luate toate măsurile, astfel încât, să se limiteze răspândirea coronavirusului. Totodată, conform Mihaelei Crețu, asistenta dispensarului din comună, în acest moment, nicio persoană care a fost contact cu pastorul nu se mai află în izolare. Pastorul a fost decesul cu numărul 219.

Drumul pastorului din Alțâna către moarte a început în urmă cu mai bine de trei săptămâni, în 24 martie, când acesta nu s-a simțit bine și a fost transportat de un echipaj SMURD, la spitalul din Agnita. Acolo a stat aproximativ trei ore, din spusele managerului Iosif Nicolae Prișcă, după care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu. După două zile, în 26 martie, a ajuns la secția ATI a Spitalului Județean, iar în 27 martie a fost testat pentru COVID-19. Rezultatul testului a fost pozitiv. Din păcate, condițiile medicale pre-existente i-au fost fatale, iar miercuri, 7 aprilie, a decedat. Pastorul suferea de diabet zaharat și psoriazis.

101 persoane au intrat în contact cu pastorul

Astăzi, 10 aprilie, reprezentanții Prefecturii au făcut publice datele anchetei epidemiologice. Din cele 101 de persoane, 11 au fost testate, iar toate testele au ieșit negative. Pentru restul persoanelor s-a impus măsura izolării la domiciliu.
„În urma raportului anchetei epidemiologice, au fost identificate un număr total de 101 de persoane cu care aceasta a intrat în contact. Dintre acestea, 5 contacți sunt din familie, 78 contacți din comunitate, 16 contacți din sistemul de sănătate și 2 pacienți. În ceea ce privește măsurile dispuse și realizate, față de bolnav s-au luat măsuri de internare, testare, instituire a tratamentului specific și susținere a funcțiilor vitale; față de suspecți (cei doi pacienți care au fost contacți cu bolnavul) au fost internați pe secția Boli Infecțioase din cadrul SCJU Sibiu, au fost testați și confirmați negativ, în prezent fiind externați; față de contacții din comunitate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu cu monitorizarea zilnică a stării de sănătate; față de contacții din sistemul de sănătate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu, 9 contacți apropiați au fost testați iar până la această dată au fost primite rezultatele pentru toate cele 9 persoane, rezultate care au fost negative , în cazul în care contacții prezintă simptome se anunță fie medicul de familie fie la 112; s-au luat măsuri de efectuare a curățeniei și dezinfecției terminale conform instrucțiunilor de lucru interne, în toate spațiile unde a staționat pacientul”, se arată în comunicat.


Din spusele primarului Ioan Bucșa, pastorul a fost înmormântat astăzi, 10 aprilie. Acesta era cunoscut ca fiind un om care făcea mereu fapte caritabile. Obișnuia să ducă cu un microbuz oamenii la muncă, în Sibiu sau îi ajuta șă-și procure alimente. Despre acest caz puteți citi și în „17 familii din Alțîna sunt în izolare, după ce un pastor a fost infectat cu SARS-CoV-2”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Daniel

  Informatia prezentata nu este in totalitate adevarata. Persoana decedata NU este pastor baptist! In comuna Altana nu exista nici o biserica baptista. Este regretabil cand anumite afirmatii sunt facute chiar de catre oficialitatile statului. Indiferent de denominatiunea pastorului, suferinta ramane in inimile familiei acestuia! Dumnezeu sa le dea alinare !

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Poplacean Beniamin

  Știrea referitoare la decesul pastorului di Altâna nu este corecta. În Altâna nu există nici Biserică Baptistă și nici un pastor Baptista nu locuieste acolo. Cerem autorităților să facă reparația acestei erori. Secretar Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste ,Pastor Poplacean Beniamin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact