X
spital urgenta SMURD ambulanta (3)

Anchetă DSP Sibiu: Un sibian decedat de COVID-19 a fost în contact cu 101 persoane

Un bărbat în vârstă de 61 de ani, confirmat cu infecție cu noul coronavirus, care a decedat după mai multe zile petrecute în Spitalul de Pneumoftiziologie și în Spitalul Județean Sibiu, a fost în contact cu peste o sută de persoane, potrivit rezultatelor anchetei epidemiologice transmise de Direcția de Sănătate Sibiu.

Bărbatul a fost internat pe 24 martie la Spitalul de Pneumoftiziologie, fiind transferat două zile mai târziu la Spitalul Județean, în secția Anestezie și Terapie Intensivă, unde a și decedat într-un final, pe 7 aprilie, fiind raportat ca decesul cu numărul 219 la nivel național. Infecția cu COVID-19 a fost confirmată pe 27 martie. Pacientul suferea și de alte afecțiuni, respectiv diabet zaharat și psoriazis.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a efectuat ancheta epidemiologică în urma căreia specialiștii au descoperit că pacientul a intrat în contact cu 101 persoane. „Dintre acestea, cinci contacți sunt din familie, 78 contacți din comunitate, 16 contacți din sistemul de sănătate și doi pacienți”, transmit reprezentanții DSP, prin vocea unică (Prefectura Sibiu).

Bărbatul a primit tratamentul specific, iar cei doi pacienți cu care a fost în contact au fost internați pe secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean, arată același raport. De asemenea, cadrele medicale care au fost expuse au fost izolate și câțiva contacți au fost testați, rezultatele fiind negative pentru infecția cu COVID-19.

„În ceea ce privește măsurile dispuse și realizate, față de bolnav s-au luat măsuri de internare, testare, instituire a tratamentului specific și susținere a funcțiilor vitale; față de suspecți (cei doi pacienți care au fost contacți cu bolnavul) au fost internați pe secția Boli Infecțioase din cadrul SCJU Sibiu, au fost testați și confirmați negativ, în prezent fiind externați; față de contacții din comunitate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu cu monitorizarea zilnică a stării de sănătate; față de contacții din sistemul de sănătate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu, 9 contacți apropiați au fost testați iar până la această dată au fost primite rezultatele pentru toate cele 9 persoane, rezultate care au fost negative. În cazul în care contacții prezintă simptome se anunță fie medicul de familie fie la 112; s-au luat măsuri de efectuare a curățeniei și dezinfecției terminale conform instrucțiunilor de lucru interne, în toate spațiile unde a staționat pacientul”, transmit autoritățile.

Citește și Suspect de coronavirus, în stare gravă la Spitalul Județean Sibiu. Pacientul a spus că nu a călătorit recent

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  adi

  Bataie de joc institutionalizata!!! Deci “Infecția cu COVID-19 a fost confirmată pe 27 martie”, dar la 1 aprilie OFICIAL nu aveam persoane infectate in judetul Sibiu!!! Cine zadarniceste eforturile de combatere a transmiterii virusului?!? Prefectura si DSP-ul, la ordinul guvernantilor! Astia ar merita puscati, cu totii…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   me

   Citat din alta parte ,,Bărbatul de 61 de ani era pastor într-o comunitate din județ dar lucra și ca șofer de microbuz și transporta oamenii la o casă de rugăciune”. Cam asa s-au petrecut lucrurile.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian SB

  El a fost dus la spitalul dim agnita acum ceva timp, apoi mutat la sibiu la pneumo, cred ca si personalul medical si pacienții din salonul lui sunt considerați contacte. Plus ca fiind pastor, probabil s-a vazut pe la el pe la țară cu tot felul de oameni. Da, problema e ca dsp, prefectura, consiliu, spitalul, toate din Sibiu, ne-au luat de prosti. Cand am tot comentat, mi-am luat minusuri de la diverse personaje pe aici, probabil bugetari care pupa in dos de ani de zile pe sefimea pusa politic. Si cum salariile si beneficiile sunt f consistente acum la stat, insistenta lor da deja in tupeu si nesimțire. Am rugamintea macar sa țineți gura inchisa, nu mai comentați pe aici ceva ce deja e cat se poate de clar. Lucrurile sunt doar la început in ce priveste nr. de infectati si de decese. Se fac ff putine teste si kaletra+plaquenil+tamiflu cel mai probabil se dau greu in spital, acum, iar in scurt timp se vor termina, pacienții raman cu voia buna si paracetamol. Avem țara pe care o meritam.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   D-zeu sa-l odihneasca

   N-a avut omul zile. I-or fi dat la spitale medicamente, dar daca nu l-a ajutat corpul…nu sunt de vina “bugetarii” ca suferea de diverse.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Privat sau bugetar

   Draga Simtitule,

   Mergi de te angajeaza la stat, daca crezi ca e atat de bine. Nu e chiar cum crezi…si nu e usor peste tot…iti doresc succes…lasa ura deoparte…nu castigi nimic…mai bine dormi…ma faci sa rad cu beneficiile…

   Iti spune asta unul care a lucrat in privat 15 ani…si care vrea sa se cam intoarca…asa de bine e la stat…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact