Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Vela anunță modificarea acordului cu BOR. Reguli noi de Paști

Vela anunță modificarea acordului cu BOR. Reguli noi de Paști

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat miercuri seara că protocolul semnat între MAI și Biserica Ortodoxă Română a fost modificat, după criticile președintelui Iohannis.

”Am avut o nouă discuție, în această seară, cu Preafericitul Patriarh și am ajuns la un nou acord pentru a revizui unele măsuri pentru sărbătorile pascale.

 Acordul Patriarhiei și MAI din 14 aprilie se modifică:
 1. slujbele religioase se vor respecta cu îndrumarea BOR și prevederilor din Ordonanțele Militare fără participarea credincioșilor în incinta, în curtea sau în vecinătatea
2. Paștile vor fi distribuite la domiciliile credincioșilor de către personalul clerical și voluntari vineri și sâmbătă, între orele 08-17:00, și în prima zi de Paști, duminică, între orele 06 și 12:00, la solicitarea credincioșilor

3. Sfânta Lumină va fi distribuită sâmbătă, după ora 20, de către clerici și maximum 5 voluntari, cu mască și mănuși.”, a declarat Marcel Vela.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Sammyr

Acum 3 ani

Stiti cumva daca sa anulat Declaratia de pe telefoane??In Sibiu azi sa dat avertisment ptr treaba asta politistul invocand ca nu ar mai fii valabile pe telefon.
Raspunde

Calin

Acum 3 ani

Nici nu au fost vreodata . Completezi declaratia de mana de acasa , cu data si semnatura si poti face poza cu telefonul astfel incat sa o ai in telefon si sa o prezinti ca sa nu mai umblii cu hartii prin buzunar , Semnatura si data completarii trebuie sa fie scrise de mana , nu semnatura electronica de pe telefon ,
Raspunde

Stupoare si Mizerie

Acum 3 ani

Daca nu ar fi fost Iohannis si ar fi fost doar "romani adevarati" la toate butoanele, va puteti imagina cam ce era de ramasitele acestei tari, in care traim ?......praful si pulberea era pana acum, faceau medicii coada sa fuga in Germania, Franta, Coreea de Nord si pe unde apucau, la granita, iar cadavrele zaceau pe strazi, in timp ce popii faceau slujbe pe la TV. Asta e Romania... romania de sub Carpati, care a ajuns sa fure taxele noastre, de 102 ani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus