Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

O noua linie de feribot intre Bulgaria si Romania

Cursa cu feribotul pe Dunăre între Nikopol şi Turnu Măgurele va fi lansată în octombrie, după finalizarea unui drum de zece kilometri care a întârziat acest proiect, a declarat primarul localităţii Nikopol, Valerii Jelazkov, citat de agenţia BTA, relatează Sofia Echo în ediţia electronică.



"Suntem pregătiţi să lansăm feribotul imediat ce drumul Nikopol-Plevna va fi finalizat", a declarat acesta, adăugând că mai sunt de finalizat zece kilometri din acest drum. Lucrările ar urma să fie încheiate la sfârşitul lui septembrie, astfel încât noua linie de feriboturi să fie lansată în octombrie, după ce planul iniţial prevedea lansarea acesteia în septembrie.



Jelazkov a participat la prima cursă de probă între Nikopol şi Turnu Măgurele, unde distanţa dintre malul bulgar şi cel românesc al Dunării este cea mai mică. Cursa va dura între opt şi zece minute, a declarat acesta citat de agenţia BTA, urmând ca fiecare dintre cele două feriboturi să efectueze zilnic circa 12 curse în ambele sensuri, transportând şase vehicule grele şi 30 de vehicule uşoare. (Mediafax)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 118371

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus