Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ajutacasa.ro – harta locurilor unde se pot face fapte bune

Ajutacasa.ro – harta locurilor unde se pot face fapte bune

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță este unul din membrii echipei care a realizat proiectul ajutacasa.ro, un site care pune la dispoziția românilor din țară și străinătate spitalele și fundațiile care sunt în aceste zile în prima linie în lupta cu noul coronavirus și care au nevoie de ajutor. ”Ideea acestui proiect este de a pune toate aceste inițiative din țară, dar mai ales din comunitățile mai mici, pentru că una este să ajuți în București, Cluj, Timșoara și alta e să ajuți în Media, Bârlad, Pucioasa, unde sunt comunități mai mici. Și atunci, dacă ești un român din diaspora sau pur și simplu un român din țară și vrei să ajuți, mergi pe aceste județe și vezi toate solicitările, toate spitalele și de ce au ele nevoie. Ne-am apucat acum o lună de acest site, am adunat date din 46 de județe și șase sectoare, a fost o muncă foarte grea, însă vrem să mai adăugăm și Republica Moldova acum, pentru că și ei au nevoie de ajutorul nostru”, a explicat Nicu Ștefănuță.

www.ajutacasa.ro adună într-o hartă unică zeci de spitale și asociații din toată țara care au programe de donații sau caută voluntari pentru propriile activități. ”Întră pe județul unde sunt ai tăi și află cum poți să donezi bani în contul unui spital, echipamente sau materiale medicale ori să te implici ca voluntar în aprovizionarea cu alimente și medicamente a persoanelor vulnerabile, printr-o asociație. Pandemia de coronavirus a găsit nepregătite chiar și cele mai performante sisteme de sănătate din lume. Orice ajutor oferit azi unui spital salvează vieți. Vieți ale medicilor, vieți ale cetățenilor. Viețile alor noștri”, se anunță pe platformă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus