Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Mai multi bani pentru tratamente in strainatate

Guvernul a aprobat ieri acordarea unor ajutoare pentru tratamente în străinătate în valoare totală de 812000 de euro şi 145000 de dolari, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. „Vor fi acoperite astfel cheltuielile pentru tratamente şi intervenţii chirurgicale în cazul a opt persoane: un copil de 5 luni, şase tineri cu vârsta de până în 30 de ani şi o persoană de 51 de ani. Pacienţii vor fi trataţi în clinici din Israel, Germania, Austria şi Belgia”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului. Din bugetul Ministerului Sănătăţii şi din Fondul de Solidaritate Socială se alocă, în fiecare an, sume importante de bani destinate tratamentului în străinătate a unor pacienţi. „Este important ca pacienţilor care nu pot fi trataţi în România, să li se acorde şansa de a fi trataţi în străinătate”, a arătat Ioana Muntean. în primele opt luni ale anului, au fost finanţate tratamentele în străinătate pentru 60 de persoane, la care se adaugă cele aprobate astăzi. în cursul acestui an, Ministerul Sănătăţii alocă peste 19 milioane de lei pentru tratamente medicale în străinătate, mai mult decât dublu faţă de 2008, când acest program naţional a primit 8,2 milioane de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus