Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Brădeni: s-au luat de gât cu polițiștii care le-au cerut să păstreze distanța socială. Trei mașini, avariate

Brădeni: s-au luat de gât cu polițiștii care le-au cerut să păstreze distanța socială. Trei mașini, avariate

Trei autospeciale ale forțelor de ordine au fost avariate în cadrul unei altercații între forțele de ordine și doi bărbați din Brădeni și din Laslea.

Incidentele au avut loc în cursul zilei de luni, 20 aprilie, și au avut drept punct de pornire solicitările polițiștilor de a fi respectată distanțarea socială, în timpul unei tranzacții făcută în mijlocul drumului. ”În localitatea Brădeni, pe drumul public, în dreptul imobilului cu nr. 244, mai multe persoane au participat la negocierea vânzării unui animal (cal), fără a respecta măsurile de distanţare socială. La solicitările de păstrare a distanţei sociale adresate de către forţele de ordine care asigurau punerea în aplicare a măsurilor de distanţare socială, mai multe persoane au aruncat cu diverse corpuri contondente (pietre, bolovani, lopată etc.) înspre organele de ordine publică şi autovehiculele aflate în dotarea acestora”, descriu procurorii în cadrul unui comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita, care au preluat cazul, bătaia între cele două părți a crescut în intensitate, un polițist fiind îmbrâncit și prins de gât. Colegii polițistului l-au imobilizat pe agresor, dar scandalul a continuat: pe lângă amenințări cu moartea și injurii către polițiști și mașinile acestora au început a fi aruncate pietre, bolovani, o lopată și chiar și o furcă. ”Urmare acestui fapt, a rezultat avarierea a trei autospeciale şi a două scuturi de protecţie folosite de lucrătorii de poliţie pentru a se apăra, valoarea totală a pagubei suferite fiind apreciată la suma de 26.410,10 lei”, mai arată procurorii.

În urma incidentelor, un bărbat de 30 de ani, din Laslea, și unul de 34 de ani, din Brădeni, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie cerută arestarea lor preventivă în dosarul în care sunt cercetați pentru ultraj și distrugere. ”Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Agnita. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementata de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai precizează procurorii în comunicatul remis redacției Turnul Sfatului.

Sursa foto: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Ioo

Acum 3 ani

cetateni europeni. dc nu spuneti asta?
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

banii jos si trimisi in judecata vro 12 ca se poaate cu decretul de urgenta sa vedem daca judecatorii au singe in vene ceratenu europeni sau rrromi nu se spune ca nu e voie
Raspunde

Toma

Acum 3 ani

Nu prea inteleg un lucru:exista suficiente forte de ordine,au toate dotarile necesare-pistol,pulan,scuturi,tunuri cu apa, spray si sa fii ridiculizat si batut de niste infractori?In 10 august v-ati aratat muschii,acum de ce nu puteti?Ce va opreste:Antena3,RomaniaTV sau alte televiziuni?Opozitia?Opinia publica? La evenimentele de saptamana trecuta doar Ciutacu si Miron Mitrea au fost de partea infractorilor;chiar si Antena 3 le-a dezaprobat "faptele de vitejie"!
Raspunde

Cititescu

Acum 3 ani

Este stiut de catre politisti, procurori si judecatori ca derbedeii de acest gen, tigani sau nu, se tem mai mult de bataie decat de amenzi (pe care nu le platesc) sau de inchisoare ("certificat de studii superioare"!). Din pacate "democratia" e legiferata si aplicata conform intereselor electorale ale unor gasti politice.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus