Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Iohannis: Școlile, grădinițele, universitățile  nu se vor mai redeschide în acest an școlar

Iohannis: Școlile, grădinițele, universitățile  nu se vor mai redeschide în acest an școlar

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat în cursul zilei de luni că decizia autorităților centrale este de a nu mai redeschide școlile, grădinițele și universitățile în acest an școlar.

”Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de învățământ la distanță, așa cum s-au întâmplat lucrurile și până acum”, a spus șeful statului. ”Până pe 12 iunie elevii vor avea mediile încheiate, cu notele pe care le au acum. În cazurile excepționale, sigur, se mai poate face o evaluare suplimentară”, adaugă Iohannis.

Există câteva excepții, spune președintele. Elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali –  vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Normele de distanțare pot fi respectate. Vor fi maximum zece elevi într-o sală de clasă, care vor sta maximum două - trei ore și se vor pregăti pentru examenele naționale.

Examenele naționale - Evaluarea Națională și Bacalaureatul - se vor organiza așa cum au fost ele planificate, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare. Vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală și multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții Ministerului Educației, a mai anunțat președintele.

"Trebuie să fim foarte conștienți de faptul că epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că este cazul să ne relaxăm, că vremea este frumoasă și că epidemia oricum va dispărea. Dragii mei, din păcate, nu este așa! Am avut, ați văzut în statisticile de ieri, peste 400 de noi cazuri de persoane infectate. Avem astăzi peste 300. Deci, nu putem să vorbim în niciun fel despre o relaxare sau despre o încetinire, din păcate, a acestei epidemii. Pe de altă parte, trebuie să ținem cont de câteva lucruri destul de simple. Faptul că elevii s-ar duce la școală ar implica, din punctul nostru de vedere - și toți care am fost la discuție au fost de acord -, două riscuri mari. Există riscul major ca elevii să ducă boala la școală și există un risc semnificativ să ducă boala de la școală acasă. Sunt două riscuri majore", a spus șeful statului. El a mai dat de înțeles că toate cadrele didactice vor trebui să acționeze astfel încât să încheie situațiile școlare.  "Așadar, nu se deschid școlile, nu se deschid universitățile, se continuă învățământul la distanță, însă mediile se încheie, situația școlară se încheie. Anul școlar se va încheia cu mediile încheiate, cu situațiile încheiate, și, în acest fel, evităm riscuri majore. Gândiți-vă că nu ar fi posibil în școlile noastre să se respecte, de exemplu, distanțarea între elevi, nici dacă ar merge în mai multe ture. În concluzie, s-a renunțat la ideea redeschiderii școlilor" mai spune Iohannis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

16 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Acum 3 ani

Concluzia
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jean PIAGET

Acum 3 ani

Concluzia: EDUCATIA ESTE O ACTIVITATE NEESENTIALA. ORICUM II PREGATIM PENTRU CAPSUNARIT IN GERMANIA, SPANIA, CE LE MAI TB SCOALA. Po' sa vada pe youtube cum se culeg capsunii .Cele mai tb literatura, istorie si alte prostii. Whatsup si facebook-ul e de ajuns pentru amarasteni. Activitati esentiale: facebook, whatsup, dedeman(mesterul casei), capsunarit, reproducere(educatie sexuala) si ..... LENE la greu!
Raspunde

Erlkonig

Acum 3 ani

Si ce-ai fi vrut, dobi, sa avem mii de copii infectati? Ipocritule!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Calin

Acum 3 ani

Oricum sunt prosti ca napu marea majoritate . Cu sau fara scoala . Macar sanatosi sa fie sau sa nu`i inbolnaveasca pe altii .
Raspunde

Toma

Acum 3 ani

Aceeasi solutie o au si cei din Europa occidentala;chiar si francezii din randul carora te tragi(dupa nume)!Cred ca-i singura solutie la ora actuala! Mai bine sa munceasca mai mult mai tarziu dar in efectiv complet decat un risc inutil acum!Poate ca invatamantul nu merge asa cum ne dorim dar de aici pana la parerea ta este cale lunga!
Raspunde

Viorelturturel

Acum 3 ani

Hahahaha:))) normal că te oftici, acum trebuie să îți suporți plodul toată ziua FIX ASA CUM L-AI EDUCAT TU CU MÂNUȚĂ TA! Asta o sa fie o mare lecție pentru părinți. "Cum îți educi copilul, așa îl ai." Iar acum, cum îl educi așa îl suporți. Toată ziua buna ziua :)) tantrum, ifose, mofturi, fițe și figuti. Ce se mai amuza profa/proful acum. Fiecare clasă are cate un râzgâiat prost crescut. Copilul este oglinda părinților. <3 Bafta!
Raspunde

profesorul digital

Acum 3 ani

Bine ca ne-am luat un gand. Si-acum pe laptopuri, fiti gata, start!
Raspunde

axxy

Acum 3 ani

in cazul studentilor - cum se vor desfasura examenele de semestrul 2? online? dar practica, laboratoarele si eventual - licenta? nu se detaliaza nimic pentru studenti, doar pentru clasele a 8-a, a 12-a si a 13-a...
Raspunde

rammstein

Acum 3 ani

bine c-au inchis scolile!!!...oricum tot analfabeti scoteu,mare paguba!!!..poate nu le mai deschide niciodata !!...se vede in practica,ca fara scoala poti ajunge parlamentar...ministru..!!..bine ca i-au platit pe profesori ,le-au dat vaucere,indemnizatii,sporuri de conducere...vorba CTP-ULUI ,scoala-i pentru profesori ,nu pentru copii!!..
Raspunde

scepticul

Acum 3 ani

Si cine e CTP ca sa va luati dupa tot ce spune el? Hai sa fim seriosi!
Raspunde

zexe

Acum 3 ani

Da ' meditații se pot ține? Vreau să-mi iau și eu zece case.
Raspunde

Ghandi

Acum 3 ani

...atata prostie la un loc arata ca Romania este in cadere libera !vai de capu nost !
Raspunde

profu

Acum 3 ani

Si tu esti roman! La fel au procedat si italienii. Ce-ai vrea sa se reduca cu 50% salariile profesorilor? Atunci am fi cu totii mai destepti!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus