X
nicu stefanuta TSTV

TSTV, europarlamentarul Nicu Ștefănuță: Am pierdut încrederea Italiei

Faptul că Uniunea Europeană a întârziat ajutorul pentru Italia, aflată în plină criză pandemică a costat încrederea italienilor în construcția europeană, susține europarlamentarul USR, Nicu Ștefănuță. Întrebat în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV cum vede ajutorul european pentru Italia, Ștefănuță a răspuns: ”Nu, n-a fost în regulă. Noi am pierdut o țară de cincizeci și ceva de milioane de oameni. Am pierdut încrederea acestei țări prin lentoarea deciziilor. Eu am fost raportor, deci persoana care se ocupă de un dosar, pe protecția civilă. În februarie, am zis hai să avem rezerve strategice pe zona medicală în Uniunea Europeană. Colegii mei au picat amendamentul meu, dacă puteți crede”, a explicat europarlamentarul.

Nicu Ștefănuță spune că în final s-a ajuns la un acord, însă pentru Italia a fost deja târziu. ”Era important că aveai baza legală, iar Comisia putea să cumpere tot ce trebuie. Legislația aceasta primară nu intră în aceste detalii, la fel ca într-o țară, parlamentul decide ceva, general, iar guvernul aplică. Am pierdut o lună între amendamentul meu și timpul până când comisia a venit totuși cu planul acesta undeva în 27 martie, eu vorbeam de 27 februarie. Am pierdut o lună. Nu am fost supărat pe colegii mei, am fost puțin dezamăgit pentru că ei au gândit ideologic au zis că sunt chestii strategice, e o chestie socialistă, le iei de pe piață, să lăsăm piața să se descurce. Ei bine, nu a fost vorba de așa ceva, iar ideologia nu mai prea are rol în lumea asta, dacă mă întrebați pe mine. Importante sunt măsurile care funcționează nu o carte scrisă în 1934 de un economist austriac”, a mai spus europarlamentarul USR.

România cumpără ventilatoare și măști pentru toate statele Uniunii Europene

Nicu Ștefănuță spune că în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă România va cumpăra în numele Uniunii Europene ventilatoare și măști în valoare de 10 milioane de euro, pentru toate statele europene. ”România cumpără ventilatoare și măști. În plus, Uniunea Europeană a făcut un fond de rezerve în valoare de 250 de milioane de euro pentru eventual vaccin care va fi realizat. Pentru persoanele care nu au bani pentru un eventual vaccin se vor aloca din acești bani”, a mai spus europarlamentarul.

”Acesta este un moment fundamental în istoria Uniunii Europene. Trebuie să mai <comunitarizăm> niște politici. Știu că poate nu sună foarte frumos chestia asta, dar sănătatea nu e o politică de care Uniunea Europeană se ocupă. Noi ne ocupăm doar în funcție de un ajutor în plus. Dacă vă amintiți de criza imuno-globulinei, UE ne-a ajutat pentru că noi nu mai aveam rezerve de plasmă pentru pacienți cu imuno-deficiențe. Chestia asta trebuie să se schimbe și ajutorul transfrontalier trebuie să devină o competență a Uniunii Europene. Cred că sănătatea e o chestie strategică, cred în asta, mai ales în contextul schimbării climatice și a terorismului” – Nicu Ștefănuță, europarlamentar USR

Întreaga emisiune poate fi vizionată aici:

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Petria

  Pai ce ajutor asteptau italienii, cand era la ei acasa… sau pentru problemele interne ale fiecarei natiuni care nu e in stare sa isi faca ordine, e tot UE de vina ?!?!
  Adica… daca se implica, de ce se baga, daca nu se implica… de c enu se implica. Nu va rezista uniunea asta, iar toata civilizatia Europeana, in special vest-europeana ca esua din cauza acestor comportamente imbecile.
  Sa speram ca se rupe cat de curand si ca vor vedea fiecare tarisoara cum vor intra ca si vasali…care la rusi, care la americani, la chinezi sau chiar la arabi, care in unele tari oricum au un proiect deja avansat si tot mai accelerat de a planta moschei peste tot si a arabiza Europa…ceea ce e deja dezgustator.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  e usor sa vorbesti de sus din ue
  italienii sor suparat pe germania si olanda,de ce nu spune nimeni clar
  prieteni din italia imi scriu ca
  deja exista dorinta multora de a nu mai cumpara produse germane si olandeze

  no acum ce zice parere are dl europarlamentar

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  PSD = PNL = USR

  Ce experienta poate avea un tanar de 30 si ceva de ani? Logic ca nu-l baga nimeni in seama. Experienta nu este acelasi lucru cu stiinta, ea nu se capata citind carti. Experienta se acumuleaza in timp. Tineretea nu este un “atu” la modul general.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un europământean

  “Pomul se cunoaște după roade iar omul după fapte”. Oare ce-K recomandă pe acest Ștefănuță pt funcția care o are? Ce-a realizat el până acum?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Un extraterestru român

   Nu ai auzit de Nicu, habar nu are de nimic dar stie si face de toate, tocmai ce ne explica cum a pierdut increderea Italiei. Interesant e modul in care poti sa pierzi ceva ce nu ai avut de fapt si Nicu ne apara de schimbarile climatice si terorism.
   Cum era vorba aia cu lauda de sine, nu miroase … ?

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Grigore MANEAi

  Iata UN EXTRATERESTRU ROMAN MAI PROST DECAT PREVEDE PROGRAMUL DE GUVERNARE AL PSD
  Sa ramai extraterestru fiind ca esti prost cu crengi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact