Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Peste 20 de șantiere deschise în Sibiu pentru investiții publice

Peste 20 de șantiere deschise în Sibiu pentru investiții publice

„Continuăm investițiile publice mai ales în acest context dificil cauzat de pandemia de coronavirus. În acest fel susținem economia locală și menținem locurile de muncă. Șantierele pentru modernizarea străzilor, a cartierelor vechi de blocuri și a obiectivelor mari de investiții au avansat în această perioadă.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Lucrări în cartierele vechi de blocuri, unde este prevăzută reabilitarea rețelelor de apă și canalizare acolo unde este necesar, modernizarea iluminatului public, reabilitarea asfaltului pe  alei și trotuare, reconfigurarea spațiilor de parcare și revigorarea zonelor verzi:

  • Reparații capitale în cartierul Hipodrom I, între străzile N. Iorga – Luptei – Milea – Rahovei – bdul Mihai Viteazu: Lucrările au început în 16 martie în zona Aleii Călărașilor. Până în prezent, rețeaua de canalizare a fost finalizată, aleile și spațiile de parcare au fost aduse la nivel de piatră spartă, urmând turnarea asfaltului, iar trotuarele din această zonă sunt betonate în proporție de 80%, următorul pas fiind asfaltarea. Se lucrează și la rețeaua de iluminat public și la tubulatura pentru cablajul metropolitan.
  • Reparații capitale în cartierul Hipodrom III, zona cuprinsă între străzile N. Iorga – Oștirii – Rahovei – bdul M. Viteazu: Contractul pentru execuția lucrărilor a fost semnat în această lună, lucrările urmând să înceapă săptămâna viitoare.
  • Reparații capitale în zona Henri Coandă – Oțelarilor: Lucrările în această zonă au început în 2019. Până în prezent s-au finalizat rețelele de apă și canalizare, trotuarele au fost betonate, iar carosabilul fiind la nivel de piatră spartă, urmând asfaltarea și realizarea marcajelor rutiere. Constructorul s-a angajat să reia lucrările în cursul săptămânii viitoare.
În paralel, Primăria pregătește următoarele lucrări în cartierele de blocuri: procedura de achiziție pentru reparații capitale în cartierul Ștrand este aproape de finalizare urmând semnarea contractului de lucrări și începerea lucrărilor, iar pentru modernizarea zonei de blocuri din cartierul Terezian, procedura de achiziție a fost lansată. De asemenea, este în curs o procedură de execuție pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru viabilizarea cartierului Veterani.

Lucrări pentru modernizarea străzilor, incluzând reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, a iluminatului public, modernizarea carosabilului și a trotuarelor, crearea de piste pentru biciclete, precum și crearea de locuri de parcare și zone verzi, acolo unde permite spațiul:

  • Străzi pe care lucrările sunt în curs, în diverse stadii: Granitului, Varului, Mozaicului, Viilor, Bradului, Neppendorf, Zăvoi (tronson II), Macazului, Podului, Papiu Ilarian, Macului, Mesteacănului, Poiana Sibiului, racordul rutier între străzile Litovoi Vodă și Tălmăcel
  • Străzi pe care vor începe lucrările în perioada imediat următoare (începutul lunii mai): Eschile, Honterus, Viorelelor, Băicoi, Cisnădioara, 16 Februarie, Lăcrămioarelor, Topitorilor. Reconfigurarea carosabilului pe str. Calea Cisnădiei, la ieșirea din municipiul Sibiu , va începe de luni, 4 mai.
  • Alte străzi pe care vor începe lucrările în acest an, contractele de lucrări fiind semnate: Căpriorilor, Pandurilor, Speranței, Garoafei, Hameiului, Primăverii, Rulmentului, Rovine, Anul 1848, Stejarului, Flacăra, Tineretului, Lăcătușilor și Dulgherilor, Lacului, Ovidiu, Maierilor.
În paralel, Primăria Sibiu continuă procedurile de achiziție pentru modernizarea altor străzi: construcția drumului peste Câmpșor care va face legătura între cartierul Ștrand și cartierul Turnișor, modernizarea străzii Calea Dumbrăvii (între bulevardul Mihai Viteazu și strada Ludoș, modernizarea a 6 străzi de pământ din cartierul Turnișor (Cucului, Lucernei, Trandafirilor, Agârbiceanu, Dreptății și Ghiocelului) și a străzii Depoului, precum și prelungirea străzii Oașa pentru a face legătura cu comuna Șelimbăr.

Lucrări la obiectivele de investiții cu larg impact pentru comunitate:

  • Baia Populară: Lucrările avansează într-un ritm bun, chiar dacă au apărut lucrări neprevăzute. Până în prezent lucrările sunt finalizate în proporție de aproximativ 70%. Structura de rezistență a clădirii a fost complet reabilitată, finisajele exterioare sunt aproape finalizate, la fel și instalațiile termice și electrice. În această perioadă se lucrează în interiorul clădirii la finisaje, la instalații și la bazinul de înot.
  • Amenajarea Lacului lui Binder în scop de agrement și sport: Până în prezent s-a curățat lacul, s-a amenajat plaja și gradenele de pe mal care vor fi folosite pentru odihnă. În jurul lacului s-a finalizat aleea pietonală, împrejmuirea zonei și iluminatul public. De asemenea, s-au finalizat spațiile de parcare ce însumează peste 100 de locuri de parcare și punctul de prim ajutor. În această perioadă constructorul lucrează la zidul de sprijin care va proteja pavilionul multifuncțional și la amenajarea acestei clădiri, scheletul metalic fiind deja confecționat. Următorul pas este furnizarea instalației de transport pe cablu pentru activitățile nautice și a locului de joacă gonflabil care va fi amplasat pe lac.
  • Reparații capitale la zidul cetății de pe bulevardul Corneliu Coposu și la turnurile de pe strada Cetății: Reparațiile la turnurile de pe strada Cetății sunt aproape finalizate și se lucrează în continuare la zidurile de pe bulevardul Coposu: se plombează zidăria degradată, se curăță rosturile dintre cărămizi și se repară coronamentul zidurilor. De asemenea, se lucrează la instalarea iluminatului arhitectural al acestor obiective. Următoarea etapă este reabilitarea porții de intrare în cetate din dreptul străzii Gh. Lazăr.
  • Amenajarea parcării zonale pe strada Sibiel, în cartierul Valea Aurie: lucrările sunt aproape de finalizare, urmând instalarea corpurilor de iluminat pe stâlpi. Parcarea este asfaltată și marcată și poate fi utilizată deja de public.
  • Amenajarea coridorului pentru biciclete între cartierul Ștrand și parcul Sub Arini va începe de luni, 4 mai din două puncte: strada Maramureșului și Pasajul Spitalului. Prin acest proiect se vor crea piste sigure pentru biciclete, separate de traficului auto și pietonal.
Alte obiective majore sunt în pregătire:
  • A fost contractată realizarea proiectului tehnic pentru construcția parcării subterane din Piața Gării. Proiectul va fi predat Primăriei în termen de 3 luni, iar apoi se va iniția procedura de achiziție pentru realizarea lucrărilor de construcție.
  • Este în curs procedura de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de construcție a parcării supraetajate din cartierul Hipodrom.
  • A fost demarată procedura de achiziție pentru construcția podului peste Cibin dintre dreptul străzii Rozmarinului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

dancp2

Acum 3 ani

nu ati avut timp pina acum ati intrat n campanie pt primarie
Raspunde

Eu

Acum 3 ani

Viabilitatea cartierul Veterani s-a făcut și acuma doi ani, dat probabil banii au fost și sunt folosiți pentru propagandă politică și pentru buzunarul propriu al anumitor persoane alese în conducerea autorităților publice care ne reprezintă. Rușine să vă fie nu a-ți făcut nimic pentru acest cartier, numai a-ți promis să faceți propagandă și să furați banii publici. Rușine-Rusine să vă fie!!!!!!!!
Raspunde

Eu

Acum 3 ani

Viabilizarea(scuze)
Raspunde

Petre Ispirescu- Povesti nemuritoare

Acum 3 ani

Si-am incalecat pe-o sea... PS-Si dozatoarele de dezinfectare sunt tot o mare minciuna!In zona Ciresica nu a fost nimeni sa puna asa ceva;probabil va veni cineva din primarie si-i va dezinfecta individual!
Raspunde

Erlkonig

Acum 3 ani

Ce s-a facut la Lcul Binder pan-acum arata foarte bine. Pacat ca va mai dura pana sa putem folosi totul. Da-i plin de carcotasi veniti de la vale
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus